Duurzaam DVL betaalt administratiekosten

ERMELO - De containerwissel vorig jaar zomer is door een administratieve fout een dure wissel geworden. De laatste leging zou namelijk een gratis leging zijn, maar deze bleek uiteindelijk ook in rekening gebracht te zijn. De onterecht in rekening gebrachte legingen zijn inmiddels via een ambtshalve wijziging van de belastingaanslag terugbetaald aan de betreffende huishoudens.

Begin dit jaar kregen veel Ermeloërs een brief van Meerinzicht. Een heffingsambtenaar maakte bekend dat de laatste ledigingen van de groene en grijze containers toch in rekening waren gebracht. Gelukkig kon men dat met de nieuwe aanslag corrigeren. Voor sommigen was het een correctie van 0,55 cent, bij anderen werden er enkele euro's in mindering gebracht. Inmiddels is alles gecorrigeerd. De door de gemeente Ermelo gemaakte extra administratieve kosten worden volledig vergoed door de containermanagementbeheerder DvL Milieuservice uit Joure. De extra kosten die hiermee gemoeid zijn bedragen 15.000,- tot 20.000,- euro.

Duurzaamheid

Alle inwoners van Ermelo kregen vorig jaar zomer nieuwe afvalcontainers. De nieuwe containers zijn voorzien van een kraag waardoor er gebruik gemaakt kan worden van een ander inzamelsysteem. Volgens de gemeente is dat sneller en efficiënter. De vervanging van de afvalcontainers werd ook verzorgd door DVL Milieuservice. Dit bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en hergebruik gaat boven recycling. De in Nederland ingenomen oude afvalcontainers zijn vaak nog (deels) herbruikbaar. DVL doet dit binnen een eigen projecten in Oost-Europa. Daar helpt men lokale overheden het inzamelproces met containers op te starten tegen lage kosten.