Boeken 72 uur in quarantaine

ERMELO/ REGIO - Mark Rutte gaf woensdag groen licht voor de opening van Bibliotheken. Ook de Bibliotheek Noordwest Veluwe gaan weer open, stapsgewijs weliswaar. Te beginnen met de Afhaalbieb. Hiervoor kunnen leden vanaf maandag 11 mei boeken en andere media reserveren. De week daarna, vanaf 18 mei, kunnen de reserveringen opgehaald worden. Vanaf 2 juni kan iedereen zelf weer boeken uitzoeken.

De Afhaalbieb start op maandag 11 mei. Mensen kunnen maximaal tien titels reserveren op de gebruikelijke manier. Ook is er de optie je te laten verrassen door de – maximaal vijf - keuzes van de medewerkers. Biebleden hoeven dan alleen de voorkeur aan te geven of de leeftijd/het leesniveau van kinderen. Dit kan men kenbaar maken op een formulier op de website of via de telefoon of e-mail. De leentermijn van alle materialen is tijdelijk verlengd naar zes weken. 

Verschillend


Omdat de vestingen allemaal verschillend zijn, kunnen de maatregelen en spelregels van de Afhaalbieb per vestiging verschillen. Hierover is alle informatie te vinden op de website van de Bibliotheek Noordwest Veluwe. 
De dag na Pinksteren, dinsdag 2 juni, mag men onder bepaalde voorwaarden zelf weer boeken in de vestigingen opzoeken. De openstelling wordt ingericht op de anderhalve meter-samenleving en moet voldoen aan het protocol 'Gefaseerde openstelling bibliotheken'. Dat moet goed en zorgvuldig gebeuren. Er mogen dan ook maar een paar personen tegelijk naar binnen. Daarnaast worden de boeken na uitlenen 72 uur in quarantaine gehouden. Alle activiteiten zijn tot nader order geannuleerd. Meer info: www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl