Een gezonde dosis positiviteit in een dorp

ERMELO - Wie houdt van leuk nieuws, oude foto's en lokale filmpjes, mag de Goeiedag van Pauwer niet missen. De eerste week van deze digitale goodiebag heeft al heel veel positiviteit opgeleverd. Er zijn nu vijf edities uitgekomen en de reacties zijn ontzettend leuk. Kan natuurlijk ook niet anders als er alleen maar positieve stukken in staan. Uiteraard gaat Pauwer de komende weken door met deze goodiebag.

Een team van vrijwilligers sprokkelt samen met Pauwer alle leuke berichtjes bij elkaar. Maar iedereen met positiefs nieuws, en dat kan op allerlei gebied, kan dit doorgeven. Dat betekent ook dat Pauwer nog op zoek is naar nominaties voor de leukste juf of meester. Nu de scholen weer open gaan, is een opstekertje voor de leerkrachten vast welkom. Pauwer hoort graag wie er in aanmerking moet komen voor de Pauwer droppot. Voor wie de school al lang verlaten heeft, is er dagelijks een portie oud beeldmateriaal. In deze tijd hebben veel mensen behoefte aan nostalgie. Via My Heritage kan de redactie van de Goeiedag elke dag een oude zwart-wit foto inkleuren. Zo komt de geschiedenis tot leven. 

Iets gemist?

In de Goeiedag kunnen kersverse ouders ook kosteloos een geboortebericht plaatsen. De nieuwe Ermeloër krijgt dan een gepersonaliseerd rompertje als felicitatiecadeau van Pauwer. Zouden er afgelopen periode nog geen nieuwe Ermeloërs zijn geboren? De ouders kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Afgelopen week maakten we filmpjes bij Heel Ermelo Beweegt, bij Egbert Dijkhuis die door Feyenoord in het zonnetje werd gezet, maar ook bij Tante Jo en bij de Rimboe. Wie de eerste edities heeft gemist, hoeft niet te treuren. De nummers 1 tot en met 5 zijn nog te lezen. Dat kan hier. Klik voor nummer één, twee, drie, vier of vijf.  En uiteraard kan iedereen zich nog inschrijven, dat kan dan weer hier. Met ‘Goeiedag, op naar morgen!’ krijgt elke dag een (klein) positief randje. En dat is nog steeds nodig in deze tijd, want het is al moeilijk genoeg.