'Gelukkig is niemand er afhankelijk van'

ERMELO - Dinsdag 19 mei opent de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat weer de deuren. Voorlopig blijft het beperkt tot de middag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdagmorgen va 9.30 tot 12.30 uur. De organisatie, die 100% draait op vrijwilligers, is blij dat het weer kan.

Secretaris Dick Hoogenboom besloot twee maanden geleden de winkel te sluiten uit veiligheid voor de medewerkers. ,,Een aantal vrijwilligers heeft ook nu aangegeven dat men het niet aandurft. En dat verdient alle respect, natuurlijk." Als dit zo blijft,  kan de winkel ook op termijn niet volledig open. ,,Gelukkig is niemand er afhankelijk van," aldus Hoogenboom. Toch zullen de kerken en andere goede doelen het financieel wel gaan merken. ,,Dat kan ook niet anders." De Kringloopwinkel heeft ook een sociale rol en onderling hebben vrijwilligers vast contact. Een geluk is dat de winkel geheel verbouwd is en dat er meer ruimte is. ,,De verbouwing was net klaar," vertelt de voorzitter. ,,We hadden niet kunnen bedenken dat daarna de winkel dicht moest." Maar door de ruimere paden en de brede trap is er nu op meerdere plekken 1.5m afstand mogelijk. ,,En anders moeten mensen maar even wachten!"

Routing

De ingang van de winkel komt aan de achterzijde en de uitgang wordt de deur aan het Schoolpad. Er worden winkelmandjes gebruikt die continue ontsmet zullen worden. Er mogen maximaal tien mensen tegelijk in de Kringloopwinkle.