Oud-wethouder volgt Moniek van Balen op

ERMELO/ REGIO - Fleur Imming wordt per 1 september de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Uwoon. Zij volgt daarmee Moniek van Balen op die 14 jaar leiding gaf aan de woningcorporatie.

Imming (45) werkt op dit moment als directeur bij de vereniging Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ Nederland) en heeft daarnaast bestuurlijke ervaring als wethouder bij de gemeente Amersfoort. Imming: ,,Fijn en veilig wonen hebben groot effect op de kwaliteit van leven en de gezondheid van mensen. Daarbij vind ik het niet meer dan normaal dat huurders een belangrijke stem hebben bij de koers en uitvoering van de ambities van Uwoon. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan en de collega’s en samenwerkingspartners te mogen ontmoeten.”

Ambities

Alphonse Hanlo, voorzitter van de raad van commissarissen: ,,We kijken uit naar de komst van Fleur Imming en zijn ervan overtuigd dat Uwoon, onder haar leiding, de ingezette koers kan voortzetten en de ambities kan realiseren. Samenwerking met maatschappelijke partijen, gemeenten en huurders is daarbij essentieel.” Imming treft bij Uwoon een gezonde organisatie die klaar is voor de toekomst. Van 1 juni tot 1 september wordt de functie waargenomen door Iris Uittien.