Leerlingen volgende week weer naar school

ERMELO - Volgende week dinsdag gaan leerlingen weer naar het voortgezet onderwijs. Christelijk College Groevenbeek heeft een programma gemaakt met halve klassen. De conciërges zijn momenteel druk bezig om de school klaar te maken voor deze start.

Vorige week maakte premier Mark Rutte bekend dat de leerlingen na 1 juni weer naar school mogen. ,,Daar zijn we blij mee, want digitaal onderwijs gaat over het algemeen best goed,” melden de docenten. ,,Maar onderwijs op school heeft toch echt de voorkeur.” Ze hopen dat ze tot aan de zomervakantie nog een paar mooie schoolweken met elkaar zullen hebben. Het is alleen niet eenvoudig om in de school 1,5 meter afstand te houden van elkaar. De klassen worden daarom gehalveerd. In een lokaal passen namelijk met 1,5 meter afstand maximaal 15 leerlingen. De meeste klassen zijn overigens kleiner, dus meestal zullen er minder dan 15 leerlingen in een lokaal zijn. De grootste groepen krijgen les in grote lokalen. - Elke dag komt de helft van elke klas naar school. De andere helft volgt de lessen die op school gegeven worden via een beeldverbinding.

Lessen ingekort

De leerlingen krijgen maximaal zes lesuren per dag en de lessen zijn ingekort tot 40 minuten. De leerlingen blijven namelijk zoveel mogelijk in hetzelfde lokaal, de docenten wisselen. Zelfs in de pauze blijven de leerlingen in het lokaal. De leerlingen krijgen uitleg en er worden posters gemaakt om alle regels bekend te maken. Directeur Leo Duifhuizen: ,,Het is ook spannend hoe het zal gaan, omdat we met elkaar op onbekend terrein komen. We hebben zo’n situatie nog niet eerder meegemaakt. Maar we kijken met vertrouwen vooruit. In de afgelopen tijd hebben we veel begrip en steun van de ouders gekregen. We hopen en verwachten dat de samenwerking tussen school en ouders in de komende weken net zo goed zal blijven.”