Op Enckerkamp: eerst brand, nu corona

ERMELO – Op het zorgpark ’s Heeren Loo is in een woning bij vier bewoners het besmettelijke virus COVID-19 geconstateerd. Ook een begeleidster van deze bewoners is besmet geraakt. De bewoners zijn direct in quarantaine geplaatst in de corona-unit op het zorgpark aan de Molenkamp. De begeleidster zit thuis in quarantaine.

De besmette bewoners wonen op paviljoen Enckerkamp 11. Niets blijft hen bespaard omdat enkele weken geleden ook al brand uitbrak op dit paviljoen wat een grote impact had op deze bewoners. Het zijn niet de eerste Coronabesmettingen op het zorgpark, eerder waren al bij drie bewoners Corona vastgesteld. Ook deze drie bewoners zitten nog in quarantaine. De GGD NOG doet onderzoek naar de bron van deze besmetting. Volgens ’s Heeren Loo kan de besmetting niet door bezoek zijn binnengebracht, omdat er tot nu toe nog geen bezoek toegestaan is op deze woning.

Overlijden

Het aantal besmettingen op ’s Heeren Loo neemt af, zoals dit ook landelijk te zien is. Tijdens de coronacrisis zijn er tot nu toe op ’s Heeren Loo Ermelo elf bewoners overleden door COVID-19. Afgelopen maanden was op het zorgpark geen bezoek toegestaan. Langzamerhand wordt het beleid versoepeld en wordt bekeken waar het mogelijk is om weer bezoek toe te laten.