Alex Bos verrast door filmploeg

ERMELO – Alex Bos, leerling uit AH13 van Christelijk College Groevenbeek, werd vanmorgen enorm verrast door een filmploeg en heel veel pers. De 13-jarige won namelijk met zijn vlog over vrijheid een vlucht in een Dakota met zijn hele klas.

Alex Bos reageerde geheel verbaasd. ,,Ik had echt niet verwacht dat ik kans maakte,” zegt hij. Het duurde even voordat hij zich realiseerde wat er allemaal gebeurde. ,,Ik hou van acteren en vloggen. Het was gewoon leuk om te doen.”

Digitaal

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert ieder jaar een wedstrijd. ,,Mijn opa was 12 in de oorlog,” vertelt de winnaar. ,,De oorlog vind ik gewoon interessant.” Met de wedstrijd worden kinderen uitgedaagd om na te denken over thema’s als vrijheid, oorlog en vrede en het belang van waardering voor veteranen. ,,Nu gaan we vliegen met de hele klas,” zegt Alex richting een I-Pad. Dat was ook nodig want de helft van de klas kreeg digitaal les. ,,Ik heb nog nooit gevlogen,” zegt de leerling tot slot.

Mr. Freedom

De leerling, die zichzelf Mr. Freedom noemt, maakte de winnende vlog samen met zijn klasgenootjes Stan, Kyona en Sara. Naast de vlucht met de Dakota mag Alex Bos ook op 27 juni tijdens Veteranendag aanwezig zijn in de Ridderzaal in Den Haag. Daar zijn maar een paar genodigden vanwege de coronamaatregelen. Een van hen is natuurlijk ook Koning Willem Alexander. Tijdens het programma zal de vlog van Mr. Freedom worden getoond en de verrassende bekendmaking op school. Het programma in de Ridderzaal wordt live uitgezonden op zaterdag 27 juni om 12.45 uur bij NPO1.