Alternatief voor de Nacht van de Vluchteling

ERMELO - Op zondag 21 juni organiseert Oecumenische Vereniging De Zendingskerk in Ermelo een wandelestafette voor Stichting Vluchteling. Dit als alternatief voor de Nacht van de Vluchteling die dit jaar niet massaal gelopen kan worden. De Nacht van de Vluchteling is een jaarlijkse sponsorloop rond Wereldvluchtelingendag.

Vanaf zonsopkomst 05.00 uur t/m 17.00 uur lopen verschillende twee- of drietallen, of gezinnen die in één huis wonen, een route van 5 of 10 km voor de Dag van de Vluchteling. In totaal lopen 40 mensen mee, in leeftijd variërend van 3 jaar tot ruim 80 jaar. 

Doneren

,,Het coronavirus raakt niet alleen ons in Nederland, maar ook vluchtelingen in landen zoals Irak, Nigeria, Griekenland, Thailand en Kenia," vertelt Martien de Vries namens de organisatie. ,,De uitbraak van dit virus in een vluchtelingenkamp heeft rampzalige gevolgen. Juist NU is de noodhulp het hardst nodig." Hoewel de oorspronkelijk geplande ‘Nacht van de Vluchteling’ niet kan doorgaan, wil de Zendingskerk met deze actie toch geld inzamelen voor hulp aan vluchtelingen. Iedereen kan de actie van De Zendingskerk sponsoren door hier te klikken of een bedrag overmaken op rekening van Stichting Vluchteling (IBAN 999)