Weer online lessen volgen

ERMELO – De leerlingen van Christelijk College Groevenbeek blijven donderdag en vrijdag thuis. Het wordt namelijk te warm in school om geconcentreerd de lessen te kunnen volgen. Wel wordt van de leerlingen verwacht dat ze de lessen online gaan volgen. 

Vanmiddag is dit door de directie van de Ermelose scholengemeenschap besloten omdat volgens de weersverwachting er deze week een paar zeer warme dagen volgen. Op zulke dagen wordt het in school benauwd warm. In deze tijd is dat extra lastig, omdat de leerlingen ook in de pauze in het lokaal moeten blijven en omdat de airco’s niet gebruikt mogen worden. Daarom is besloten om aanstaande donderdag 25 juni en vrijdag 26 juni online les te geven. In maart en april bleek dit een goed alternatief voor gewone lessen.

Online

Aanstaande donderdag en vrijdag hoeven de leerlingen dus niet naar school te komen. Zij volgen dan thuis tussen 9.00 en 12.30 de online lessen van 30 minuten. De leerlingen worden via Teams uitgenodigd door hun docenten. De praktijkvakken vervallen op deze dagen. Op maandag 29 juni worden de lessen dan weer hervat en volgen de leerlingen weer het 40-minutenrooster. Vanwege de coronamaatregelen komt dan de helft van de leerlingen weer naar school.