Dorp heeft behoefte aan openbare toiletten

ERMELO - De nood is hoog in Ermelo. Ditmaal gaat het om de aanwezigheid van openbare toiletten. De openbare toiletten bij de Hema zijn door de coronacrisis even niet bruikbaar. Ook locaties waar het winkelend publiek voor het coronatijdperk laagdrempelig binnen kon stappen, zoals horeca, de VVV of het museum, zijn nu niet beschikbaar.

Even naar het toilet gaan is er niet bij. Nu de restaurants slechts beperkt open kunnen, moeten mensen sneller uitwijken naar openbare toiletten, maar daarvan zijn er niet genoeg. In Ermelo is er slechts één en die bevindt zich op het station. Dat is voor veel mensen lastig, maar extra vervelend voor mensen met darmproblemen. Fractievoorzitter Herma van der Weide van de VVD Ermelo stelde het college daarom vragen.

Oplossing

,,Ons inziens geeft dit grote problemen met het toeristenseizoen wat nu al echt begonnen is,” zegt ze. ,,Wij vragen ons af waar die mensen nu heen moeten. Met name kinderen, mensen met darmproblemen, diabetici, mensen met de ziekte van Crohn.” De VVD vraagt zich af hoe de gemeente dit probleem ziet en of zij met een oplossing komt. ,,De tijd dringt!” aldus de fractievoorzitter.