'Spectaculair einde van basisschooljaren'

ERMELO - Door de corona crisis was het voor de kinderen uit groep acht even spannend, want hoe moest dat nou gaan met de eindmusical? Ondanks de corona crisis zorgt stichting VPCO dat groep acht alsnog hun musical kan laten zien aan de ouders, opa’s en oma’s. Dit wordt op een creatieve manier gedaan, door middel van een drive-in bioscoop grenzend aan de hei. Een groot LED-scherm, van 15 m2, zal de hei in Ermelo verlichten en genodigden kunnen vanuit hun auto van de film genieten.

De afgelopen weken zijn de groepen acht druk bezig geweest met het repeteren van de musical. Van deze musical is vervolgens een film gemaakt. Basisschool De Klokbeker is samen met Social Talks op het idee gekomen om de presentatie van de film groots aan te pakken, door middel van een drive-in bioscoop. Trisha de Bruijn (Social Talks): ,,We wilden de kinderen alsnog een spectaculair einde van hun basisschooljaren geven." Naast De Klokbeker zullen alle scholen van stichting VPCO de eindfilm op deze manier vertonen.

Coronaproof

De in totaal zeven films (twee groepen acht bij De Klokbeker) zullen tijdens de drive-in bioscoop worden vertoond vanaf maandag 13 juli tot en met donderdag 16 juli aanstaande. De ouders, opa’s en oma’s krijgen van te voren een entreeticket waarmee zij met hun auto het terrein op mogen rijden. In de auto zullen zij, geheel corona proof, van de film kunnen genieten welke wordt afgespeeld op een groot LED-scherm. Het geluid van de film wordt afgespeeld via de FM-radio in de auto’s. ,,Op deze manier hopen we de kinderen een uniek afscheid te geven, iets wat zij nooit meer zullen vergeten!" aldus Trisha de Bruijn.