Thema is water: Duik erin

ERMELO - Hoewel het nog geen vakantie is, zijn er al verschillende mensen druk bezig met de voorbereidingen voor de Vakantie Bijbel Week. Want, ondanks alle Coronaperikelen gaat die wél door. De Vakantie Bijbel Week wordt georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de Hervormde Gemeente en is voor alle Ermelose kinderen en jonge tieners.

Vorig jaar scheelde het maar een haartje omdat de organisatie onvoldoende vrijwilligers kon krijgen. Maar, gelukkig ging het uiteindelijk wel door en er kwamen maar liefst driehonderd kinderen. En dit jaar scheelde het geen haartje, maar een hele bos haar. Corona dreigde ook voor de Vakantie Bijbel Week roet in het eten te gooien. Dreigde, want gelukkig gaat de week ook dit jaar gewoon door. Afgelopen zaterdag is de organisatie al bezig geweest met het opnemen van filmpjes. Er wordt namelijk elke dag van de Vakantieweek een digitaal programma gepresenteerd. Water vormt de rode draad voor de Vakantie Bijbel Week van dit jaar. Water is de kapstok waar de verhalen aan kunnen worden opgehangen. Je kunt immers duiken in het water, maar ook een goed boek. Tijdens de Vakantie Bijbel Week wordt er met de kinderen in de Bijbel gedoken.

Locatie

De Vakantie Bijbel Week wordt gehouden in de laatste week van de schoolvakantie (24-28 augustus) en vindt plaats in vier locaties. De locaties zijn Kerkelijk Centrum, Rehobothkerk, Westerkerk en de Nieuwe kerk aan de Horsterweg. Op zondag 30 augustus 2020 wordt de Vakantie Bijbel Week afgesloten met een digitaal programma die op de site wordt geplaatst. Het filmpje wordt ook aan alle kerken in Ermelo gestuurd om te kunnen afspelen op de beamer in de morgendienst zodat ook gemeenteleden en familie betrokken zijn bij de Vakantie Bijbel Week.

Schoon

Door de organisatie wordt er voldoende maatregelen genomen in verband met Coronabesmetting. Zo wordt er voor elke dag een digitaal podiumprogramma gemaakt, zullen de toiletten na elk dagdeel goed worden schoongemaakt, maar ook tafels, stoelen en deurklinken zullen worden gereinigd. Tot slot wordt er gezorgd voor handzeep, handgel en desinfecteer middelen. Kinderen kunnen zich aanmelden, of door hun ouders aangemeld worden via www.vakantiebijbelweekermelo.nl Maar ook vrijwilligers die het leuk vinden om hier hun steentje aan bij te dragen, kunnen zich melden bij de organisatie. De organisatie denkt dan aan vrijwilligers die groepjes willen begeleiden bij het knutselen en praten met de kinderen over het thema. Ook voor de muziekgroep, toneelstuk, fotoverslag, hulp in de keuken, klaarzetten van drinken of bedienen van de beamer zoeken men mensen.