'Geen zorgeloze zomer'

ERMELO – ,,Het is weer mogelijk om evenementen te organiseren,” laat persvoorlichter Moniek Winters namens de gemeente Ermelo weten. Er zijn inmiddels ook al wat aanvragen binnengekomen voor kleinschalige evenementen.

Terwijl premier Mark Rutte het 'geen zorgeloze zomer' noemt en hij spreekt over een gevaarlijke opmars van corona, bereiden medewerkers van de KNHS het NK Dressuur voor op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. ,,Verder gaat het voornamelijk om buurtbarbecues, motorritten en sportevenementen. Ook vindt er een akoestisch muziekevenement plaats georganiseerd door de Chr. Harmonie Crescendo. Hier mogen maximaal 250 personen bij aanwezig zijn.”

Bij alles moeten de corona-maatregelen vanuit de Rijksoverheid en Veiligheidsregio worden gewaarborgd. Donderdagavond maakte Rutte bekend dat horecazaken weer dringend worden verzocht om van klanten de naam en contactgegevens te registreren, zodat deze informatie gebruikt kan worden voor een bron- en contactonderzoek. Daarbij komt dat als de GGD vaststelt dat bij een horecagelegenheid meerdere besmettingen hebben plaatsgevonden, dan kan de zaak voor veertien dagen worden gesloten.