Winnaars ontvangen ieder ruim 1,15 miljoen Euro

ERMELO - Bij de Lottotrekking van zaterdag 15 augustus is de Jackpot gevallen. Twee abonneespelers hadden beiden de juiste zes getallen voorspeld en delen de jackpot van 3,3 miljoen euro. Eén van de gelukkige winnaars woont in Ermelo en de andere winnaar in Rotterdam.

De twee Lottospelers hebben de uitslag van de trekking met getallen 7-9-14-19-27-32 goed voorspeld. Zij winnen ieder € 1.650.000,-. ,,En dan ben je middenin de zomervakantie ineens miljonair, dat verwacht je niet,’’ zegt Sander van de Vooren, prijswinnaarbegeleider bij Lotto. ,,De gelukkige winnaars worden uitgenodigd om langs te komen op ons kantoor in Rijswijk voor ‘Eerste Hulp bij Geluk’. Dit bestaat uit advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom.’’

Bruto

De Lotto Jackpot is altijd een bruto geldprijs, dus ook deze Jackpot van 3,3 miljoen euro is bruto. Dat betekent dat er 30,1% kansspelbelasting ingehouden wordt, een bedrag van bijna 1 miljoen euro. Maar, dan kunnen beide winnaars alsnog ruim 1.153.000 miljoen euro tegemoet zien. Aangezien de Lotto het belang van winnaars voorop stelt, worden de namen van prijswinnaars nooit bekend gemaakt.