Politie op zoek naar witte Golf GTI

ERMELO - Het was een inbraak van enkele minuten, maar de ravage in de shop van tankstation Maas Hop is enorm. De gevolgen, emotioneel gezien, ook. Vanmorgen om 3.40 uur ging het inbraak alarm af en Rieke en Henri Hop stonden gelijk naast hun bed. Vanuit het kantoorraam zagen ze mannen in een witte Golf GTI stappen, waarna de auto met gierende banden richting de snelweg reed.

Rieke en Henri Hop kunnen het nog moeilijk bevatten. ,,Maar ik kan je voorspellen dat we de komende nachten slecht slapen,” vertelt Henri Hop. ,,Het was een simpele sigarettenroof.” Op de camerabeelden is te zien dat twee mannen met een grote voorhamer de deur inslaan. ,,Ze hebben de schappen eruit gerukt en de sigaretten in een ‘bigbag’ gedaan.” Op dezelfde manier werd er een nacht eerder ingebroken bij een benzinestation in Nijkerkerveen. Of de inbraken iets met elkaar te maken hebben, moet de politie nog uitzoeken.

Schade

Terwijl klanten de shop binnenlopen en hun steun betuigen, wordt de schade opgenomen. Henri Hop laat de video zien die hij met zijn telefoon wist te maken. Hierop is de auto goed te zien. ,,Maar als je goed kijkt dan zie je dat er gerommeld is met de kentekenplaten. Waarschijnlijk is de auto ook gestolen.” Hop is vooral boos dat de mannen in zijn winkel zijn gekomen. ,,We staan altijd voor iedereen klaar..” Hij kan het nog nauwelijks bevatten. Rieke denkt dat het gaat om drie mannen. ,,Twee zijn de winkel in geweest, één stond waarschijnlijk op wacht." Het ondernemersechtpaar beschrijft de daders met een getinte huidskleur.   

Laatste werkdag

Het is vandaag de laatste werkdag van Jeanet Kok - Hop. Die dag had ze zich anders voorgesteld. Na meer dan dertig jaar zet ze er een streep onder, maar dat had meer met gezelligheid gemogen. Het is een dag vol emoties. ,,Maar het dringt nog niet helemaal door, hoor!” zegt Rieke Hop, ogenschijnlijk rustig. ,,Gisteren werd ik wakker van het alarm, maar dat kwam door de stroomstoring van Liander, zoals dat wel vaker was.” Vanmorgen werd ze wakker. ,,Misschien heb ik wel wat gehoord, maar het drong pas tot me door toen het alarm afging.” Henri Hop belde gelijk de politie en die was er heel snel. De schade die de mannen in enkele minuten veroorzaakten, loopt in de duizenden euro’s. ,,Maar dat weegt niet op tegen de emotionele schade.” Wie iets gezien heeft, de auto herkent of meer informatie heeft over deze inbraak kan contact opnemen met de politie.