Medewerker test positief

ERMELO – Het is toch al geen leuke periode geweest voor tal van ondernemers. Eindelijk mogen speelparadijzen, kinderboerderijen en aanverwante organisaties weer open, en dan blijkt een van de medewerkers positief te testen op COVID-19. Dat overkwam Boerderij-Pret in Ermelo. Het bedrijf blijft daarom tot dinsdag gesloten.

De In-&Outdoor Speeltuin hoefde van de GGD niet dicht. Maar eigenaren Aline en Otto van Nijhuis willen zelf hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen tegen verspreiding van het virus. En daarom is het bedrijf tot dinsdag gesloten. ,,Vorige week voelde een medewerker zich niet zo lekker en werd vervolgens positief getest door de GGD,’’ vertel Aline van Nijhuis. ,,Hoewel deze medewerker in de keuken en achter de bar werkt, dus niet in contact is geweest met gasten, hebben we toch besloten om de zaak te sluiten. Immers, de andere medewerkers hadden wel contact met hem gehad.’’ Alle medewerkers van Boerderij-Pret zitten nu dan ook tien dagen in thuisquarantaine. Aline van Nijhuis: ,,Voor alle zekerheid laten wij ons vandaag ook maar testen, want we hebben toch een verantwoordelijkheid naar iedereen.’’

Besmetting

Er komen veel reacties van gasten of zij niet in quarantaine moeten, maar daar is volgens de eigenaren geen noodzaak voor. ,,We hanteren alle coronamaatregelen in het bedrijf, dus anderhalve meter afstand, schermen bij de bar en desinfectie. Volgens de GGD zou de medewerker dan een kwartier binnen anderhalve meter contact moeten hebben gehad met een gast om een besmetting te vormen. Zoals gezegd, daar is geen sprake van omdat de medewerker in de keuken en achter de bar werkt en dat is afgeschermd.’’ Dat het bedrijf toch de deuren sluit, is een keuze van de eigenaren zelf. Aline van Nijhuis: ,,We willen alle risico’s uitsluiten, want het is al lastig genoeg met alle maatregelen tegen corona. Wij willen niet op ons geweten hebben dat Boerderij-Pret een besmettingsbron zou zijn.’’ De besmette medewerker heeft milde klachten en voelt zich niet echt ziek.