'Dat gun je ieder kind'

ERMELO – Vanmiddag opende Dorpsdichter Sarah Scholts de eerste minibieb speciaal voor kinderen. Zij deed dit, tijdens de landelijke Dag van de Minibieb, in de wijk De Maat aan de Acht Schepel 75 in Ermelo.

Het fenomeen minibieb is in coronatijd enorm gestegen in populariteit. Een kastje, speciaal voor kinderboeken, is nog uniek in Ermelo. Initiatiefnemer Alike Last heeft dit de afgelopen tijd weten te realiseren. Kinderen kunnen hier gratis kinderboeken lenen, ruilen en doorgeven. De opening ging van start met het voorlezen van een dorpsgedicht door Sarah Scholts. ,,Het is leuk om met een boek de fantasie van kinderen te prikkelen. Dat gun je ieder kind,” vertelde Last. Ook de Dorpsdichter onderstreepte met haar gedicht het belang van lezen. ,,Een belevenis die van jou blijft," zegt ze tegen de kinderen die aandachtig luisteren. Zelf was Sarah Scholts als kind gek op de Pinkeltje boeken. ,,Daarna ontdekte ik al snel de boeken van Annie M.G. Schmidt. En het gegeven dat je die teksten ook kon zingen!”

Stapels kinderboeken

Na de opening stonden de kinderen in de rij om een boek uit te zoeken. Waar de oudere kinderen wegliepen met een boek van Roald Dahl, pakten de jongste kinderen prentenboekjes uit de boekenkast. Gelukkig waren er ook mensen die stapels kinderboeken kwamen brengen zodat het kastje bij Alike Last ook de komende weken goed gevuld blijft.