Woningcorporatie realiseert drie kangoeroewoningen

ERMELO - Woningcorporatie Uwoon realiseert in het nieuwbouwproject De Wegwijzer (Kerklaan/Postlaantje) in Ermelo drie mantelzorgwoningen ofwel ‘kangoeroewoningen’. De drie woningen zijn bestemd voor een bewoner met een langdurige zorgbehoefte en diens verzorger(s) met wie een duurzame zorgrelatie wordt onderhouden.

De mantelzorgwoningen zijn bedoeld voor mensen die met elkaar onder één dak, maar wel zelfstandig wonen. Bewoners zijn vaak familieleden of een zorgbehoevende met zijn of haar zorgverlener(s). De bewoners hebben ieder een eigen woonruimte met slaapkamer(s), badkamer en keuken. Het idee achter deze woningen is dat als je dicht bij elkaar woont, je voor elkaar kunt zorgen of op elkaar letten. Deze bijzondere woningen maken onderdeel uit van een groot woningbouwproject dat vorig jaar gestart is. Het nieuwbouwproject is bijzonder door de mix van koop- en huurwoningen op een zeer centrale locatie in Ermelo. In totaal komen er 31 huurappartementen en 31 koopappartementen. Alle woningen zijn energiezuinig door het gebruik van zonnepanelen op het dak en goede isolatie. 

Rolstoeltoegankelijk

De mantelzorgwoningen bestaan uit drie etages. Op de begane grond is een rolstoeltoegankelijke zorgwoning van 66,5 m2 met één slaapkamer en een buitenterras. Op de eerste en tweede verdieping is een ruime bovenwoning van in totaal 127 m2. Deze telt drie slaapkamers en een balkon. De benedenwoning is bestemd voor de bewoner met een langdurige zorgbehoefte, de bovenwoning voor diens verzorger(s). Dit kunnen ouders of andere familieleden zijn, maar ook mantelzorgers en professionele zorgverleners. Bij de toewijzing is een aantoonbare (langdurige) zorgrelatie tussen zorgbehoevende en zorgverlener(s) een belangrijke voorwaarde.

Inschrijving

Wie belangstelling heeft voor één van de kangoeroewoningen kan zich melden bij de woonconsulenten van de woningcorporatie Uwoon. Meer informatie over de woningen, de wijze van inschrijving en woningtoewijzing staat op de website https://www.uwoon.nl/kangoeroewoning