Gemeente-app verdwijnt

ERMELO – De gemeente Ermelo lanceert vandaag een nieuwe website ermelo.nl. Deze website is sneller, toegankelijk en klantvriendelijk, gemaakt vanuit het dienstverleningsoogpunt. Dit betekent dat informatie voor iedereen makkelijk te vinden en te begrijpen is. Ook kan men nog meer digitaal regelen.

Zo is er de mogelijkheid om de geboorte van een kindje digitaal aan te geven, maar ook het aanvragen van diverse uittreksels uit de Basisregistratie Personen (BRP) kunnen van achter de computer worden opgevraagd. Voor kleine evenementen zoals een buurtbarbecue of straatfeest is bijvoorbeeld een melding doen voldoende. Dit kan nu allemaal heel makkelijk thuis online. ,,Binnenkort zijn er tien e-diensten (burgerzaken) mogelijk via de website," legt programmamanager Wietze van der Schaaf uit.

Gemeente-app

Met de komst van de nieuwe website verdwijnt de gemeente-app. De nieuwe website is beter geschikt op mobieltje en tablet en voorziet in bijna alle functies van de app. Gaan de buren verbouwen? Is er een evenement in de buurt? Via de e-mailservice 'Over uw buurt' kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven. Men ontvangt dan informatie over besluiten die direct invloed hebben op de omgeving, zoals vergunningen, plannen en plaatselijke regelgeving. Rechtstreeks via de mail. Inwoners kunnen zelf instellen welke berichten men wil ontvangen. Informatie van gemeente, provincie en waterschap komt via 'Over uw buurt' op één plek samen. 

BuitenBeter app

Momenteel krijgt de gemeente zo'n 1800 meldingen van bewoners per jaar. Ook zijn er bijn 15.000 bezoekers per maand die de website van de gemeente raadplegen. Van der Schaaf verwacht dat dat aantal zal groeien. Zeker nu er meer van huis uit geregeld kan worden. Meldingen over de woon- of leefomgeving kan men voortaan doorgeven via de app BuitenBeter. Losliggende stoeptegels, vernield straatmeubilair, achtergelaten zwerfvuil. Men kan deze meldingen direct doen via de smartphone. Door het sturen van een melding en het bijsluiten van een foto met locatie helpt men Ermelo mooi en schoon te houden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een melding doen via het formulier op de website en via e-mail en telefoon.