InterActie voert nieuwe abonnementsvormen in 

ERMELO – Het waren vooral de ouderen die regelmatig baantjes zwemmen in zwembad Calluna die op de bres gingen in de keuzes van een nieuw zwembad. Het waren de raadsleden die vooral niet wilden dat de prijs van zwemkaartjes explosief zou stijgen in het nieuwe sportcomplex. Beiden zijn nu al teleurgesteld.

Sportbedrijf InterActie heeft de prijs van de zwemkaartjes met 1.7% verhoogd, deze indexering is volgens afspraak met de gemeente Ermelo. Tegelijkertijd heeft deze organisatie besloten om de 100-badenkaart, het jaarabonnement en het familie abonnement te laten vervallen. Hiervoor is een nieuwe abonnementsvorm geïntroduceerd, een kwartaal abonnement. Dit zou vooral voor toeristen aantrekkelijk zijn. Maar dit gaat ten koste van de vaste gasten.

Prijsverhoging

Vaste gasten, die voor de zomer 186,00 euro betaalden voor een jaarabonnement, moeten vanaf nu 86,00 euro per kwartaal neerleggen. Dat betekent 344,00 euro op jaarbasis. Ook zijn de abonnementshouders hun extraatje kwijt. Tot voor de coronacrisis mochten ze gratis deelnemen aan groepsactiviteiten zoals trimzwemmen, trainingen voor kankerpatiënten en aquavaria. Nu moet hiervoor een los kaartje à 4,80 euro worden gekocht.

Afspraken

Het CDA Ermelo stelde eind juli vragen over de veranderde tarieven. Wethouder Laurens Klappe lichtte de antwoorden tijdens de Raadvergadering van afgelopen donderdag nogmaals toe. InterActie heeft een indexatie van 1,7 % voor losse zwemkaartjes toegepast. ,,Maar ik begrijp dat er aanvullende informatie nodig is,” aldus Klappe. ,,InterAktie mag binnen de afspraken nieuwe producten toevoegen en bestaande producten laten vallen.” Fractievoorzitter Sarath Hamstra (CDA) wil graag weten op welke manier deze afspraken zijn vastgelegd.

Gezinnen

Niet alleen ouderen zijn de dupe van de verhogingen. Gezinnen die gebruik maakten van een gezinsabonnement betaalden voor de prijsstijging 256,00 euro. Nu kost zo'n jaarabonnenment maar liefst vijf keer zoveel, 1376,00 euro. (4x tarief kwartaalabonnement). De gemeente Ermelo, die 100% eigenaar is van Sportbedrijf InterActie , heeft gezond bewegen voor kinderen en ouderen voorop staan. Dat staat gevoelsmatig haaks op de huidige tariefstijging. Ook heeft InterActie nieuwe passen ingevoerd. Iedereen die nog oude rittenkaarten heeft, dient voor 31 december langs te komen voor de aanschaf van een nieuwe pas. Na die tijd is het systeem niet meer in staat de oude passen met een magneetcode te lezen. Openstaande saldo's zijn daarna niet meer te gebruiken.