Uitloop spoorwerkzaamheden Nijkerk

ERMELO - Vanwege een probleem met de werkzaamheden aan het spoor in Nijkerk zullen er tot zeker maandagmiddag in beide richtingen geen treinen rijden tussen Amersfoort Vathorst en Putten. Vanaf Putten rijden er wel weer treinen richting Zwolle, zo meldt een woordvoerder van ProRail aan Ermelo van NU. 

Vrijdagavond 25 september begonnen de spoorwegwerkzaamheden waarbij de planning was dat deze maandagmorgen 28 september 07.00 uur gereed zouden zijn. Dat blijkt nu te optimistisch. ProRail geeft aan dat de vernieuwing van de wissels in Nijkerk meer tijd kosten dan gepland. Hoewel er vanaf vanmiddag 17.00 uur nog heel veel moet gebeuren aan de spoorwegovergangen bij het Station en de Horsterweg, verzekerd woordvoerder René Vegter van ProRail dat die morgenochtend, vanaf 07.00 uur wel weer open zullen zijn. ,,Het probleem zit hem vooral in de vervanging van de wissels in Nijkerk, die werkzaamheden vielen helaas tegen. Enkele tegenvallers in deze vervanging maakt dat de planning fors uitloopt.’’ Dat betekent dat maandagmorgen de reizigers vanuit Amersfoort naar Ermelo, met bussen vervoerd moeten worden. Dat hierdoor enige vertraging ontstaat, zal duidelijk zijn.

Uitloop

Op de website van de NS werdt vandaag gemeld dat de werkzaamheden aan het spoor tussen Amersfoort en Zwolle waarschijnlijk zullen uitlopen. Dat is nu dus wel zeker. Tegen het eind van de middag kwam ProRail met een verklaring: ‘Tussen Amersfoort Vathorst en Putten rijden tot zeker morgenmiddag bussen in plaats van treinen. De vernieuwing van vier wissels in Nijkerk kost meer tijd dan gepland. Dat is het gevolg van tegenvallers zoals defect materieel op een moeilijk bereikbare locatie met als gevolg logistieke beperkingen. Reizigers raden we aan vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor een actueel advies’. Het werd zondagmiddag duidelijk dat de aannemer meer tijd nodig heeft om het werk af te ronden. ProRail betreurt de hinder die reizigers hiervan ondervinden dan ook en zal deze uitloop op een later moment met de aannemer grondig evalueren.