'Niks doen is geen optie'

ERMELO - Ondernemer Nero de Boer is blij dat hij volgende week weer klanten mag ontvangen in zijn Barbershop. Toch heeft hij zich geen moment verveeld. Tijdens de lockdown besloten De Boer en zijn collega’s de handen uit de mouwen te steken bij bedrijven die helpende handen konden gebruiken. Zo stond de Ermeloër pakketten te sorteren bij een distributiecentrum in Putten. ,,Vanzelfsprekend,” zegt De Boer. En hoewel het hem niet om extra publiciteit te doen was, kwamen verschillende journalisten op het verhaal af. Zo ook Omroep Max die vandaag uitgebreid filmde in Ermelo.

Niks doen is voor De Boer geen optie. Daarom plaatste hij een oproep. ,,We hebben de afgelopen maanden geholpen waar weekenden,” vertelt hij. Het begon met flyers rondbrengen en vrijwilligerswerk bij de Voedselbank. ,,Waar wij als kappers volledig stil stonden kregen pakketbezorgers het extra druk. En ik vind dat je elkaar moet helpen waar het kan.” Omroep Max was op zoek naar leuk, positief nieuws en via de brancheorganisatie ANKO kwam de omroep bij de Ermelose Barber terecht.

Schaar

Hoewel het team van Nero Barbershop met veel plezier andere werkzaamheden heeft gedaan, is men blij dat volgende week weer gewoon de kappersschaar voor hen klaarligt. ,,We beseffen ons nu nog meer welke rol we als kapper vervullen. Het is fijn om een praatje te maken met je klanten. Nu we weer open mogen, merk je nog meer hoeveel mensen het gemist hebben.” Nadat de minister-president bekend gemaakt had dat kappers weer open zouden mogen, stonden de lijnen roodgloeiend. ,,We zitten komende maand helemaal vol,” lacht de barber. Hij kan niet wachten tot de eerste klant weer in de stoel zit. Wie de uitzending van Omroep Max wil zien, kan maandag even na 16.30 uur kijken naar Max Vandaag op NPO1.