Maak dit jaar nog de overstap naar elektrisch rijden

ERMELO - Ben je van plan om een elektrische auto te gaan rijden, maar twijfel je stiekem nog wel een beetje? Probeer dan toch om je aanschaf niet al te lang meer uit te stellen. Er zijn namelijk genoeg redenen te bedenken waarom je liever nog vandaag dan morgen voor een elektrische auto kiest. Ook als je eigenlijk niet direct genoeg geld beschikbaar hebt voor de aanschaf ervan. Want de kans is groot dat een autolening dan uitkomst kan bieden. In dit artikel worden een aantal voordelen van nú elektrisch gaan rijden op een rijtje gezet.

De fiscale voordelen zijn nog altijd behoorlijk interessant als je van plan bent om elektrisch te gaan rijden. Maar het is wel zaak om er snel bij te zijn want het bijtellingspercentage gaat namelijk stapsgewijs omhoog, naar uiteindelijk 22% in 2026. Dit geldt dan overigens wel voor zakelijke rijders, want als je privé een elektrische auto gaat rijden heb je natuurlijk niets met de bijtelling te maken.

De kinderziektes zijn eruit

Een paar jaar geleden was de markt voor elektrisch rijden nog redelijk nieuw en had je (zeker bij de introductiemodellen) af en toe te maken met kinderziektes. Inmiddels is de technologie en de ontwikkeling van dit soort auto’s al zo veel verbeterd, dat je je over dat soort maandagmorgenauto’s helemaal geen zorgen meer hoeft te maken. Bovendien hebben ze ook steeds vaker een grote actieradius (een kleine actieradius was de reden waarom tot nu toe veel mensen de overstap nog niet durfden te maken). En zijn er steeds meer laadpalen (ook in Ermelo) om je auto op te kunnen laden.

Zo snel mogelijk verduurzamen

Vergeet ook niet dat hoe sneller je in een elektrische auto rijdt, hoe sneller je goed bezig bent voor het milieu. Elektrisch rijden is nu eenmaal de schoonste manier om van A naar B te komen. Bovendien is het ook goed voor de uitstraling van je bedrijf als klanten zien dat je duurzaam bezig bent. En voor het aantrekken van eventueel nieuw personeel. Al zou zoiets natuurlijk nooit je belangrijkste drijfveer mogen zijn voor de aanschaf van een elektrische auto. De milieuvriendelijkheid zelf moet te allen tijde voorop staan.

Subsidie

Maar ook voor particulieren kan dit jaar nog elektrisch gaan rijden voordelig uitpakken. Vanaf 1 juli 2020 kun je namelijk aanspraak maken op een aanschafsubsidie. Ook als het om een gebruikte elektrische auto gaat. Bij een nieuwe auto krijg je 4.000 euro subsidie en bij een gebruikte 2.000 euro. Toch een mooi extraatje als je toch al van plan was er eentje te gaan aanschaffen. Dit is een ingezonden mededeling.