Schilderskwast blijft in de familie

ERMELO - Jolanda en Wim Heining dragen symbolisch de kwast over aan Dirk Teunnissen. Op donderdag 1 april neemt Teunnissen namelijk het schildersbedrijf Geurt Jansen over. Het familiebedrijf is al bijna honderd jaar een begrip in Ermelo. Jolanda en Wim Heining zijn dan ook blij dat het in de familie blijft. ,,Dirk en ik zijn neef en nicht,” legt Jolanda Heining uit. ,,Onze opa was de oprichter Geurt Jansen.”

Drie jaar geleden wist Wim Heining al dat hij niet tot in lengte van jaren het Ermelose schildersbedrijf wilde runnen. Hun dochter besloot met haar man en kinderen naar Portugal te verhuizen en dat klimaat trok het Ermelose ondernemerspaar ook. ,,We willen haar daar graag gaan helpen om iets in de recreatie op te zetten,” vertelt Jolanda Heining. ,,Zo kunnen we ook de kleinkinderen zien opgroeien.” Toch gaat het stel niet emigreren. Ze zullen een leven in Portugal opbouwen, maar Ermelo ook niet loslaten. ,,Maar het is wel tijd om het schildersbedrijf los te laten,” zegt Wim. ,,En dat is in goede handen bij Dirk.”

Ambitie

Teunnissen heeft zelf ook een schildersbedrijf en daarnaast heeft hij de ambitie om de komende jaren door te groeien. ,,Opa Jansen begon in 1927 met het bedrijf,” weet Jolanda. Het feit dat het op deze manier in de familie blijft speelt zeker mee. Teunnissen hoopt dan ook over enkele jaren de honderd vol te kunnen maken. ,,Alle medewerkers, de kennis en kunde blijft zo behouden,” aldus Teunissen. ,,Ik loop mijn hele leven al in de verf te roeren,” lacht hij. De Ermelose ondernemer, gevestigd aan de Veldzichtweg 15e heeft ambitieuze plannen. ,,Ik zou graag in het aantal medewerkers willen verdubbelen.” Het bedrijf Geurt Jansen verhuist dan ook naar de Veldzichtweg waar de twee bedrijven samengevoegd worden. ,,De naam Geurt Jansen is zo’n begrip, dat wil je gewoon niet kwijtraken,” aldus Teunissen. ,,Ook voor mijn vader Geurt Jansen, die vorig jaar is overleden, was het een fijn idee dat het bedrijf bleef bestaan en dat het in de familie bleef,” vertelt Jolanda Heining. Voor haar en haar man breekt nu een andere periode aan. ,,Het voelt als een soort vakantie, alleen weet je niet voor hoe lang,” zegt Wim lachend. Woensdag wordt er met de medewerkers even stilgestaan bij de bedrijfsovername. ,,We hadden het natuurlijk graag anders gedaan, maar het zit er in verband met COVID-19 niet in.” Het ondernemersechtpaar kijkt uit naar de toekomst. ,,We zijn nu nog gezond en hebben de mogelijkheid deze stap te maken,” aldus Jolanda en Wim Heining. Een beetje ongewis, spannend, maar klaar voor een nieuw avontuur nemen ze na bijna veertig jaar afscheid van hun schildersbedrijf.