Flinke domper nu terrassen gesloten blijven

ERMELO - De horecaroosters waren klaar, iedereen wilde met Pasen werken. De terrassen konden open. Maar nu het aantal coronabesmettingen weer flink oploopt, lijkt er geen ruimte voor de horeca. Men moet er rekening mee houden dat het terras voorlopig nog gesloten blijft. En dat is, ook voor de eigenaren van brasserie de Volksmond een flinke domper. De plannen die er waren, kunnen terug in de ijskast. Maar, hoe teleurgesteld de ondernemers ook zijn, er is direct naar een plan B gezocht.

Ze doen al maanden lang hun uiterste best om met andere activiteiten toch nog iets van hun vaste lasten goed te maken. Het team van De Volksmond startte al in de eerste lockdown met het bezorgen van maaltijden. In de brasserie serveren ze koffie to-go. Ze doen wat ze kunnen, terwijl ze liever hun gasten in hun restaurant en op de terrassen willen ontvangen. ,,Maar nu dat nog niet gaat bereiden we een Paasbrunch voor in een feestelijke box,” legt Ruurd Post uit. ,,Thuis uit eten, wij ontzorgen de mensen.” Wat hem betreft snijdt het mes aan twee kanten. ,,De gasten kunnen lekker genieten van huisgemaakt producten en tegelijkertijd helpen ze ons met wat inkomsten. Zo kunnen we het hoofd boven water houden.” Post wil niet zielig doen. ,,We moeten uitgaan van onze kracht!” Maar het duurt ook voor deze horecaondernemers wel erg lang.

Gezelligheid

Veel mensen willen de horeca graag weer bezoeken voor een hapje, drankje en de gezelligheid en zullen dit ook doen zodra het weer kan. Maar tot die tijd is het bestellen van producten een mooie steun in de rug. ,,Koop lokaal! roepen we steeds,” zegt Post. ,,Onze vaste gasten zijn ons gelukkig heel trouw.” Toch wijzen de landelijke cijfers uit dat het fanatieke bestellen tijdens de eerste lockdown inmiddels aan het verwateren is. Het bestellen en thuis dineren is wellicht niet zo leuk als uit eten gaan, maar het is het maximale wat nu mogelijk is. ,,En dat is hard nodig ter ondersteuning van al onze horecaondernemers,” zegt ook Ruurd Post. Samen met zijn medewerkers hebben ze een Paasbrunch-Box ontwikkeld. ,,Producten zijn per stuk verpakt en mensen kunnen zelf aangeven voor hoeveel personen ze het willen.” Als verrassing hebben ze ook een verrassingsei, het gouden ei. ,,Wie het gouden ei in de Paasbrunch-Box vindt wordt naderhand nog eens extra verrast.” Wat dat inhoudt wil Post nog niet kwijt, maar het zal vast in de culinaire hoek gezocht moeten worden. Wie de box, of een maaltijd, wil bestellen kan contact opnemen met brasserie de Volksmond.