Ondernemers niet-essentiële winkels enthousiast over concept

ERMELO – Het winkelend publiek zal komende weken op verschillende plekken in het centrum 'shoplichten' aantreffen. Dit nieuwe fenomeen is bedoeld voor niet-essentiële winkels in de Stationsstraat in Ermelo. Als het shoplicht op groen staat, zijn klanten welkom om een afspraak te maken. Als ze toch al in het dorp lopen, zien ze waar ze veilig een afspraak kunnen maken.

Het prototype staat bij MD Fashion & Shoes. Ondernemer Hammie van Heukelum is er blij mee. Niet-essentiële winkels mogen hun deuren deels weer openen. Klanten kunnen hun online bestelde spullen inmiddels alweer een aantal weken ophalen. Ook kan men op afspraak in de winkel terecht. Het shoplicht, een paal met een stoplicht, biedt de mogelijkheid om passanten te laten zien of het rustig is of dat men buiten even moet wachten. ,,Dit systeem helpt bij het veilig winkelen," legt Van Heukelum uit.

Veilig systeem

In haar winkel hangt de nieuwe collectie klaar voor de verkoop. Wat dat betreft kan het voorjaar beginnen. ,,Ik vind dit shoplicht een veilig en simpel systeem. Het werkt perfect. Ik mag qua oppervlakte twintig mensen tegelijk binnen hebben, maar als het niet veilig is, zet ik het shoplicht op rood." Inmiddels hebben al verschillende ondernemers een shoplicht, een product van Calumma Reclame & Signcenter, besteld. Het idee is dat winkels op een aantrekkelijkere manier weer open kunnen terwijl er niet te veel mensen binnen zijn. Dat neemt niet weg dat er volgens de coronaregels nog vooraf afspraken gemaakt moeten worden.