'Loslaten is best lastig' 

ERMELO - Ondernemers Wouter en Larissa van der Haar dragen per 1 mei hun Ermelosche Frietszaak over aan Rene Arbon en Souad Terraf. ,,Loslaten is best lastig,” vertelt Larissa van der Haar. Toch heeft het stel besloten deze stap te maken. ,,Het is een kwestie van keuzes maken.”

In juni 2015 openden Wouter en Larissa hun zaak in De Verbinding. Driekwart jaar later wonnen ze de eerste plaats in de AD-friettest. Hun frietzaak werd in sneltreinvaart populair in de wijde omgeving. Daar kijkt het duo ook trots op terug. ,,Wij vonden het heel leuk om dit concept neer te zetten, maar de Ermelosche Frietzaak verdient nu aandacht van anderen. Wij zijn niet de types om dit bedrijf jarenlang te runnen.” Dat was vanaf het begin ook niet het plan. Beiden hebben er nog andere bedrijven naast. Ook hebben ze twee jonge kinderen (4 en 5). ,,De kinderen gaan nu naar school,” legt Larissa van der Haar uit. ,,Ik ben bijna altijd thuis als ze uit school komen. We willen er graag zijn voor de kinderen.” Stil zitten gaan ze allerminst. ,,We willen ook graag wat gaan doen op maatschappelijk vlak, maar concreet is er nog niks duidelijk,” aldus het ondernemerspaar. ,,We hebben hart voor Ermelo. Met dat in ons hoofd hebben we ook de Ermelosche Frietzaak bedacht.” Het stel is dan ook heel blij dat Rene Arbon en Souad Terraf het stokje overnemen. ,,Ze zijn bekend met deze branche en komen uit Ermelo.”

De Halte

Met ruim 18 jaar ervaring in de horeca is dit dé juiste stap voor zowel Rene als Souad. Zij zullen dit met veel enthousiasme voortzetten en de kernwaarde van de Ermelosche Frietzaak behouden zoals die nu is. Dit koppel is ook eigenaar van Cafetaria de Halte in Ermelo. ,,We zijn onwijs trots en blij met de Ermelosche Frietzaak. Deze zaak staat bekend om zijn lekkere (en verse) friet. We zetten het huidige concept graag voort en kijken er naar uit veel Ermeloërs te voorzien van een heerlijke maaltijd,” aldus Rene en Souad. Wouter en Larissa van der Haar besloten eind vorig jaar de zaak te verkopen. ,,Toen we de namen van Rene en Souad bij de belangstellenden zagen staan werden we heel blij,” aldus Larissa. ,,Fijn dat ze dus uit Ermelo komen.” De verkoop werd vervolgens in enkele maanden geregeld. Wouter en Larissa runnen momenteel vijf ondernemingen. ,,Het gaat er niet om dat we de Frietzaak niet leuk vinden, allerminst. Maar van alle bedrijven vraagt de Ermelosche Frietzaak de meeste aandacht,” legt Wouter uit. ,,Die aandacht verdient het en Rene en Souad kunnen dat ook bieden. Door de overname kunnen de oprichters van de zaak zich meer gaan richten op hun andere ondernemingen. ,,Maar jullie zullen ons zeker weer ergens tegenkomen,” besluit Larissa lachend.