'Wij openen de boekhandel'

ERMELO - Honderddrieendertig dagen na het begin van de strenge lockdown, zal schrijver Jan Brokken woensdag – met inachtneming van de Coronaregels - Riemer & Walinga, Boekverkoopers symbolisch heropenen. De heropening is onderdeel van een landelijke campagne van Nederlandse auteurs: 'Wij openen de boekhandel'.

De hartverwarmende hart onder de riem-actie van de Nederlandse auteurs komt zowel na als in een bewogen periode. Want hoewel veel winkels woensdag – met beperkingen – weer open mogen, is het einde van de Coronatijd nog niet bereikt.
Toch wilden de auteurs dit moment van een klein beetje lucht na vier en een halve maand strenge lockdown, vieren. Jan Brokken zal woensdag om 10:00 de deur van Riemer & Walinga openen. Hij blijft bovendien tot 12:00 voor een signeersessie van zijn laatste boek De tuinen van de buitenzorg. Riemer & Walinga nodigt Jan Brokkenfans uit om hiervoor langs te komen en vraagt hen gelijk om zich bij het bezoek aan de Coronaregels te houden, zodat iedereen zonder zorgen volop kan genieten van dit bijzondere moment.

Verrassende Coronaproof activiteiten

De Boekverkoopers hebben – zoals veel ondernemers – een bijzondere periode achter de rug én voor de boeg. Na wekenlang door heel Ermelo, Putten en Harderwijk te zijn gereden om overal pakjes te bezorgen, na het afhaal loket en winkelen op afspraak, kunnen ze nu weer bijna zoals voorheen ‘zichzelf zijn’ voor hun klanten. Nog niet helemaal, want er mogen nog steeds maar een beperkt aantal mensen in de winkel komen. En hoewel dat er gelukkig best een heel aantal zijn, vanwege de grote omvang van de winkel, kunnen ze bijvoorbeeld nog geen grootse activiteit organiseren voor de verschijning van het zevende Zeven Zussenboek dat 6 mei verschijnt. In plaats daarvan ontvangen de fans die het boek komen kopen bij De Boekverkoopers nu een uitnodiging voor een sterrenwandeling in de herfst. En voor de Boekenweek die 29 mei start, bedachten ze ‘HalloBOEK! Live!’: een actie voor alle boeklezende durfals die tijdens de Boekenweek een boek willen kopen bij Riemer & Walinga. Het idee is als volgt: je gaat naar de boekhandel, vertelt een Boekverkooper dat je mee wilt doen met de actie, deelt wat informatie over je leesvoorkeuren en laat je daarna verrassen door de keuze van De Boekverkoopers. Zij kiezen een boek voor je uit, pakken het voor je in, en pas thuis ontdek je wat je hebt gekocht en ga je op avontuur in een boek dat je misschien nooit zelf gekozen zou hebben maar waarvan je tóch zal genieten.
Een leuke manier om eens wat nieuwe ‘werelden’ te ontdekken! En… een goede leesplezierbevorderende actie ook voor kínderen!

Moedig en positief voorwaarts

Zo bedenken De Boekverkoopers, net als veel andere ondernemers, met de nodige creativiteit toch weer allerlei manieren om hun klanten van dienst te kunnen zijn, en gaan ze moedig voorwaarts. En dat doen ze met veel plezier, want… een blije klant, is een blije ondernemer.