Horeca is er helemaal klaar voor

ERMELO – Horecaondernemers zijn er klaar voor. Vanaf morgen mogen de terrassen weer open. Zij mogen dan tussen 12.00 en 18.00 uur maximaal vijftig gasten per terras verwelkomen.

Op het Molenaarsplein hebben Marco van Dijk en Koen d'Aulnis 'Plaza del Bar' gebouwd. ,,Na maanden wachten mogen we weer biertjes tappen,” zeggen de kroegbazen met een koud biertje in de hand. Wat hebben ze er zin in. En hoewel de toegestane tijd niet helemaal past bij hun bedrijven, hebben ze alles uit de kast gehaald om de mensen op het terras weer te bedienen.

Ijskoude buckets

De teams van Café de Veluwe en Café de Molenaer schenken de lekkerste biertjes en op het 'Plaza del Bar' serveren de mannen ijskoude buckets. ,,Woensdag 12 uur stipt gaan we open!” Op de kaart staan ook gefrituurde bites. ,,Vanwege de tijd komen we met een borrelkaart,” legt d'Aulnis uit. Borrelplankjes, breekbrood en gerechtjes om te sharen. Ook voor zomerse cocktails kunnen de gasten neerstrijken op het terras van 'Plaza del Bar'. ,,En met het inscannen van een qr code kunnen mensen de benodigde gegevens achterlaten.” Van Dijk en d' Aulnis hopen natuurlijk dat er snel verruiming in de tijd komt. ,,Maar we kunnen weer wat gaan doen en daar hebben we ontzettend veel zin in,” zeggen de twee ondernemers enthousiast.