Horecaondernemers halen alles uit de kast

ERMELO – Zo'n 450 mensen gingen al 'on Tour' in de omgeving van Ermelo, langs lokale horeca. Op zondag 9 mei klinkt nog éénmaal het startsein. Horecaondernemers halen uiteraard alles uit de kast om er opnieuw een feestje van te maken.

Het begon als ludiek plannetje, uit een soort behoefte om iets leuks te doen en om de lokale horeca een hart onder de riem te steken. ,,Wij zijn superenthousiast over dit concept,” zegt Isabel van den Broek. Vanuit snackbar 't Speuldje verzorgde ze tijdens de Koninklijke Tour feestelijke ijsjes. ,,Het zien van zoveel mensen die blij worden van lekker eten en drinken, daar doe je het voor,” vertelt Philip Schara van Vanneau Café. Dit restaurant opende tijdens de eerste coronagolf. ,,We vinden het leuk om mensen in de watten te leggen. Daarom hebben we gekozen voor dit vak. De Tours zijn de beste benadering van horeca in COVID tijd.”

Autoparade

Na een 'Valentijn on Tour' en de 'Was het maar weer VoorjaarTour', wilde de organisatie eigenlijk er mee stoppen. ,,Maar het was zo leuk, het werden middagen met allemaal blije gezichten,” vertelt mede-organisator Lavinia Onderweegs. Tijdens Koningsdag was het zelfs een autoparade met oldtimers, cabrio's en vrolijk versierde auto's. ,,Zelf hebben we in het voorjaar meegereden,” vertelt Van den Broek. ,,Het was super genieten.” Iedere tour door de regio is weer anders. Zo was er dinsdag een fotopuzzel toegevoegd. ,,We merken dat mensen het fijn vinden dat er weer wat georganiseerd wordt,” vult Onderweegs aan. Onderweg komen de deelnemers langs verschillende restaurants waar men een gerechtje krijgt aangereikt door het open autoraam. Want, het moet natuurlijk nog wel coronaproof zijn. Wie de laatste tour wil meerijden kan nog reserveren voor zondag 9 mei (Moederdag). Deelnemers kunnen, als ze snel zijn met reserveren, kiezen uit verschillende starttijdsblokken. Deelname aan deze tours kost € 46,50 per persoon. ,,Ook leuk om cadeau te doen!'' Kaarten zijn hier te bestellen.