Werkplaats enorm uitgebreid

ERMELO - Vliek Tweewielers heeft een grote verbouwing ondergaan. De winkel gaan de Groeneweg is ruimer opgezet, maar ook de werkplaats is enorm uitgebreid. ,,Er zijn nu zes werkplekken voor de monteurs en alles is een stuk efficiënter,” vertelt Berend Vliek, eigenaar van de Ermelose fietsenwinkel. Het familiebedrijf zit al decennia lang op dezelfde plek, bekend terrein dus. Maar veel mensen hebben geen idee hoe groot dit bedrijf inmiddels is.

In de prachtige showroom staat een scala aan fietsen uitgestald. Boven is er plaats voor mountainbikes en racefietsen. ,,De winkel is overzichtelijk en door de juiste zichtlijnen kunnen we klanten beter bedienen,” aldus Vliek. De fietsenverkoop gaat sinds corona werkelijk als een dolle, ook de duurdere. ,,Gelukkig maken we onderdeel uit van een grotere inkooporganisatie waardoor we de meeste fietsen, tegen de tendens in, kunnen blijven leveren. Alleen de MTB fietsen zijn momenteel lastig.” De ondernemer werd vorig jaar werkelijk verrast door de enorme vraag. ,,Mensen konden niet meer zoveel en besloten vooral te gaan fietsen.” Maar alles wat verkocht wordt, komt vervolgens ook in onderhoud. Dus met de uitbreiding van de werkplaats wil Vliek inspelen op de groeiende markt. De Ermelose ondernemer is overigens ook nog op zoek naar een monteur. ,,Er staat een gloednieuwe werkplek voor hem klaar!”

Accu's

Vliek Tweewielers groeide in de loop der jaren uit zijn jasje. De verbouwing was dan ook echt nodig. Er kwam een grote dakkapel op een deel van het pand waardoor er boven de werkplaats efficiënt kan worden opgeslagen. Achter de werkplaats bouwde Vliek een enorme tweelaags fietsenstalling. Ook kwamen er laadpalen voor de e-bikes. ,,Speciaal voor de accu’s hebben we een brandvertragende kast laten plaatsen,” laat Berend Vliek zien. ,,Dat is echt iets van deze tijd.” In de werkplaats heeft elke monteur een eigen computerscherm. ,,Zo kunnen ze de klanten zo goed mogelijk helpen. Ook hebben we een snelservice.” Het is vooral efficiënter geworden. De klant staat centraal en die wil Vliek zo goed mogelijk van dienst zijn.

Gepersonaliseerde fietsen

Natuurlijk zijn er ook in de fietsenbranche trends. Berend Vliek laat de KOGA Signature zien. ,,Hiermee stel je je eigen fiets samen op basis van jouw wensen en behoeften.” Hierbij gaat het niet alleen om de kleur van het frame. De hele fiets kan men personaliseren. De fiets heeft een belangrijke rol ingenomen. Het openbaar vervoer was ineens niet meer vanzelfsprekend en ook om te ontspannen koos men steeds vaker voor de fiets. ,,Mensen stappen nu vaker op de fiets en kiezen daarbij voor comfort. Dat kunnen wij bieden.”