Boerderij Pret uitgebreid met gloednieuw trampolinepark

ERMELO – Vandaag zijn er een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen van kracht geworden. Zo kunnen gezinnen weer een bezoek brengen aan de dierentuin, de kinderboerderij en het zwembad.

Voor indoorspeeltuinen en evenementenhallen is het nog even afwachten. In de grote hal van Boerderij Pret horen kinderstemmen te galmen, maar zover is het nog niet. ,,Nee, we zijn natuurlijk blij met wat er wél kan, maar binnenspeeltuinen mogen nog niet open," vertelt Rik van Nijhuis. ,,De maatregelen zijn wel moeilijk. Buiten kunnen we wel mensen ontvangen, maar lasergamen en het ballenbad zijn nog gesloten."

Trampolinepark

De coronarichtlijnen zijn voor indoor speeltuinen lastig. Deze locaties vallen niet onder horeca, maar ook niet onder sport. Ook worden de richtlijnen op sommige plaatsen anders geïnterpreteerd. ,,Hier blijven de deuren nog even gesloten," aldus Van Nijhuis. En dat terwijl het juist met dit weer een perfect uitje voor de kinderen zou zijn. Wat wel kan is een privé-uitje in het gloednieuwe trampolinepark. Mensen kunnen deze sportieve activiteit voor 30 minuten, 60 minuten of zelf 90 minuten huren.

Bezoekers

Vanaf vandaag zijn ook de sportscholen weer open. Een bezoek aan het pretpark, openluchtmuseum en buitenpodium is weer mogelijk. De horeca mag de terrassen langer open houden: van 06.00 tot 20.00 uur. Ook de dans- en muziekscholen en de bibliotheken mogen weer bezoekers ontvangen.