Twee zaken met verschillend concept

ERMELO – Sinds begin deze maand staan Rene Arbon en Souad Terraf aan het roer van de Ermelosche Frietzaak. Deze Ermelose ondernemers zijn overigens routiniers want ruim tien jaar geleden nam Arbon ook de bedrijfsvoering van snackbar De Halte op zich.

Het runnen van een snackbar was geen droom voor Arbon, maar het kwam op zijn pad. Zes jaar geleden kwam Souad Terraf in zijn leven en in de zaak. Inmiddels kent het stel het klappen van de zweep en was de wens er om uit te breiden. Toen de Ermelosche Frietzaak te koop kwam, was het voor Arbon en Terraf dan ook een puzzelstukje dat op zijn plaats viel. Souad Terraf: ,,Het zijn twee verschillende concepten en dat maakt het ook leuk. Het maakt je tegelijkertijd wat flexibeler.” Ook het feit dat de beide zaken aan het begin en het einde van het dorp liggen, is een positieve factor.

Vol aan de bak

De Ermelosche Frietzaak is door Wouter en Larissa van der Haar in korte tijd op de kaart gezet. Met een vliegende start in 2015 en het winnen van de AD-Friettest is deze zaak een bekend fenomeen geworden. ,,Ja, dat hebben we natuurlijk met interesse gevolgd,” zegt Arbon, die heel blij is om juist deze zaak te kunnen voortzetten. Wel is het een enorm drukke tijd voor het stel. Tegelijk met de overname van de zaak werd ook het tweede kindje geboren. ,,Maar we zijn er helemaal klaar voor,” zegt de jonge moeder die gewend is om aan te pakken. ,,Het is ook een goede timing, zo net voor aanvang van het zomerseizoen. We kunnen nu vol aan de bak.”