'We kloven hout, schoffelen en kweken planten'

ERMELO - Medewerkers van zorgkwekerij Bloemenhof willen graag laten zien waar hun passie ligt. Op deze dagbestedingslocatie werken mensen met een beperking. Aanstaande zaterdag en op zaterdag 5 juni verkopen ze zelf opgekweekte planten tijdens de plantenmarkt. Henk werkt er al 33 jaar en rekent graag met alle klanten af.

Marcel leidt mensen graag rond op het bedrijf, door de kassen en de winkel. ,,We maken hier ook vogelhuisjes en plantenbakken. We kloven hout, schoffelen en kweken dus planten.” Marcel raakt niet uitgepraat. Hij houdt van planten, liefst bloeiende planten. Hij weet er ook veel van. ,,Hier kweken we zelf coniferen en hedera’s.” Die laatste hoeft van Marcel niet op de foto. ,,De kleur is niet mooi. Ik hou meer van bonte hedera’s.” De medewerkers bereiden zich voor op een drukke zaterdag. Het wordt mooi voorjaarsweer.

In de kassen staan planten klaar om te verpotten. Ook staan er planten die besteld zijn. ,,Een doos vol witte lupines,” legt Marcel uit. Hij weet alles van zaaien en stekken. In de zorgkwekerij worden door zo’n 24 cliënten verschillende werkzaamheden verricht. ,,De mensen werken hier met veel plezier,” vertelt activiteitenbegeleidster Felicity. ,,Ze ervaren het ook echt als hun werkplek.’’ Er staat voldoende voorraad om zaterdag weer iedereen te kunnen voorzien van vaste planten en eenjarigen. De plantenverkoop is van 10.00 uur – 15.00 uur op Molenkamp 79 op het zorgpark. Voor meer informatie: www.zorgkwekerijbloemenhof.nl of via facebook