'Het heeft lang geduurd'

ERMELO - De sportscholen en fitnesscentra zijn, na bijna een half jaar gedwongen sluiting, weer open. ,,Het heeft lang geduurd,” zegt ondernemer Olav Pranger van Get Healthy. ,,Temeer omdat juist in deze periode is gebleken hoe belangrijk lifestyle is.” Veel mensen hadden moeite om tijdens de lockdown op gewicht en in beweging te blijven.

Pranger ziet nu dan ook de naweeën van alle beperkingen. ,,Er is veel animo omdat mensen zich meer bewust zijn van hun gezondheid.” Overigens heeft het team van Get Healthy alle buitenmogelijkheden uitgeput. Ook timmerde de organisatie digitaal flink aan de weg. ,,Dat bood nieuwe mogelijkheden,” legt de Ermelose lifestylecoach uit. ,,We hebben een ‘Lifestyle Change’ gedaan waaraan maar liefst vierhonderd mensen deelnamen, zelfs mensen in het buitenland.”

Record

Op 29 maart startte er fysiek weer een Lifestyle Change, ditmaal op vier locaties met in totaal 164 mensen, een record aantal. ,,We hebben een compleet team neergezet met groepen in Harderwijk, Ermelo, Putten en Uddel. Elke groep had zijn eigen coach.” Het gaat hier om een traject van acht weken waarin mensen zes tot twaalf kilo kunnen afvallen. Pranger blijft ondanks de tegenslagen door COVID-19, altijd positief. ,,Ik denk dat dat ook onze kracht is geweest. We hebben altijd kansen gezien.” Overigens is de ondernemer zich bewust van het feit dat hij bij de gratie van de leden nog bestaat. ,,Ongelofelijk veel mensen hebben contributie doorbetaald. We hebben daardoor niemand hoeven ontslaan.” Hij noemt de periode intensief en is vermoeider dan ooit. ,,Je moet toch je team warm houden en er komen telkens nieuwe vragen op je af waar je wat mee moet.”

24/7

Eind vorig jaar introduceerde Pranger bij Get Healthy opening 24/7 en dat 365 dagen per jaar. ,,De vraag is er en wij bieden het aan zodat wij nog meer mensen kunnen helpen bij het ontwikkelen en met plezier onderhouden van een gezondere leefstijl." Op deze manier kan het team van de fitnessclub zich overdag richten op de mensen die meer begeleiding nodig hebben. Door 24/7 open te zijn, is er meer ruimte in het rooster. ,,Sommige mensen sporten het liefst ’s morgens vroeg, een ander doet het na een avonddienst. Wij bieden de mogelijkheid zonder in te leveren op kwaliteit. Want er staat meer dan veertig uur per week een betrokken team voor begeleiding. Zij verzorgen trainingsschema’s op maat. Daarnaast zijn er groepslessen en bieden we personal training.” Voor meer info www.get-healthy.nl