Slager Jeroen van Voornveld gaat los in De Enk

ERMELO - Vandaag opent de nieuwe slagerij Gelderblom in De Enk. Niet alleen op een nieuwe locatie, maar ook met een nieuwe eigenaar: Jeroen van Voornveld. Al heeft hij formeel al in februari de slagerij overgenomen. Er is vandaag geen officiële openingshandeling, gewoon de gehele dag feest met allerlei aanbiedingen én een rode loper.

Nijkerker Jeroen van Voornveld is in december vorig jaar al begonnen in de slagerij van Arthur Kool in De Enk. ,,Ik heb december en januari gebruikt om mee te lopen om de medewerkers, de winkel en de klanten te leren kennen.'' Kool besloot de slagerij over te doen nadat bekend werd dat er een verandering in De Enk zou gaan plaatsvinden, wat overigens voor Van Voornveld een voordeel was. ,,Een nieuwe zaak op een nieuwe plek en helemaal opnieuw inrichten. Daarmee kwam mijn droom wel uit.'' Van Voornveld deed de koksopleiding en rolde daarna in het slagersvak. ,,Ik heb me diverse opleidingen verder doorontwikkeld en na een aantal jaren in de supermarktbranche, leek de tijd rijp voor een eigen zaak. Onze jongste gaat nu naar school, dus privé geeft mij dat ook wat meer mogelijkheden. Ik probeer wel mijn gezin in het bedrijf mee te nemen want dat vind ik wel heel belangrijk. Dat is ook de reden dat in het magazine wat we hebben verspreid ook mijn gezin te zien is.'' Vorig jaar oriënteerde hij zich met franchise onderneming Gelderblom op een winkel om over te nemen en in oktober werd bekend dat de Ermelose zaak een nieuwe ondernemer zocht. Zijn vrouw Annegré is verpleegkundige, maar doet voor de slagerij wel de social media en de administratie en is dus wel betrokken bij de zaak.

Vernieuwing

Op de vraag wat Van Voornveld voor een slager is, antwoord hij: ,,Ik ben niet de traditionele slager. Mijn hart ligt meer in de vernieuwing en zorgen voor een verrassingseffect bij m’n klanten. Uiteraard verkopen we ook het standaard assortiment, maar daarnaast ben ik ook veel meer aan het experimenteren. Ik zie bij ons dat er ook een grote vraag is naar mooie, verse maaltijden, maar ook buffetten met mooi opgemaakte salades. Daar ben ik dan ook mee aan het experimenteren om dit verder uit te breiden. Ik hoor dan ook nog steeds de naam van Spoelder Die had het goed voor elkaar en blonk daar in uit. En dat is ook wat we al aan het doen zijn, en zeker in de nieuwe winkel, als je daar binnen komt zijn de eerste twee, drie meter verse maaltijden.’’ Het vlees wat bij slagerij Gelderblom in de winkel ligt moet traceerbaar zijn, vindt Van Voornveld. Daarom komt het vlees van uitsluitend Nederlandse familiebedrijven. Trots is de slager op de Black Angus beef, zijn passie. Een culinaire delicatesse. Van Voornveld kon van Kool ook het personeel overnemen waarvan sommigen al langere tijd in de Ermelose slagerij werkzaam zijn en de klanten goed kennen. Het nieuwe adres van slagerij Gelderblom is Enk 18.