Een grote renovatie met veel hobbels

ERMELO - De eerste winkeliers in winkelcentrum De Enk hebben een nieuwe winkelpand betrokken. De eerste fase van de grote verbouwing van het sterk verouderde winkelcentrum is zo goed als afgerond. ,,In oktober beginnen we met de tweede fase,” vertelt projectontwikkelaar Sven Gravendeel.

Het verschil tussen de twee fases zijn goed zichtbaar. Bij het gerenoveerde deel zijn de zware dakranden boven de winkels verdwenen. De massieve grijze omloop heeft plaatsgemaakt voor een mozaïek van gekleurde stenen met aansluitend grote, lichte raampartijen. ,,Wat wordt het mooi, hé!” zegt een mevrouw die net bij Slagerij Gelderblom haar boodschappen heeft gehaald. Slager Jeroen van Voornveld rolde vorige week de rode loper uit. Ook de PhoneHouse opende de deuren op haar nieuwe locatie. De bewoners van de zes woningen op de bovenverdieping hebben een nieuwe ingang, aan de achterzijde van het winkelcentrum gekregen. De trapopgang is indrukwekkend met een ‘trappenhuis’ van staal.

Bureaucratisch

Dit is de eerste fase,” vertelt Gravendeel nog steeds optimistisch. Het is een lang proces. Als het aan hem had gelegen was de renovatie al lang gerealiseerd. ,,Ik had niet verwacht dat we zoveel hobbels hadden moeten nemen. Het is een bureaucratisch proces.” Toch heeft de Ermeloër er alle vertrouwen in. ,,Qua invulling zeker! Tijdens corona werd eens temeer duidelijk dat de ‘food’ het goed blijft doen. Dat sluit aan bij onze plannen voor De Enk waar een zogenaamd ‘foodcourt’ zal ontstaan.” Gravendeel ziet dat als een toekomstbestendig concept. Hij kijkt dan ook met vertrouwen naar de realisatie van het tweede deel dat na de zomer van start gaat. Dat project wordt geleid door aannemer Tijdhof uit Oldenzaal. ,,Het gaat dan om de panden van modezaak Fridays tot en met Cigo. De verwachting is dat dit eind januari 2022 klaar zal zijn.”