Draag bij aan een duurzamere wereld

ERMELO - Kleding een tweede leven geven: het is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Toch blijft veel merkkleding in de kast hangen, ook al wordt het niet meer gedragen. Om mensen te stimuleren merkkleding te verkopen komt De Zaak van Ermelo met La Boutique, een concept waarbij bemiddeld wordt in de zoektocht naar een nieuwe eigenaar.

Online platforms als Vinted en Marktplaats zijn populair voor het kopen en verkopen van gebruikte merkkleding. Maar mensen die niet online willen verkopen, kunnen vanaf nu terecht bij La Bouotique d’ Ermelo. De verkoop van tweedehands artikelen groeit, uit onvrede over de wegwerpeconomie en groeiende afvalberg. ,,We verkopen ook enorm veel kleding,” vertelt Frieda Feenstra, mede-eigenaar van De Zaak van Ermelo. ,,Tegelijkertijd begrijpen we ook dat mensen liever nog iets verdienen aan gedragen merkkleding.” Zo ontstond het idee om op een andere manier mooie merkkleding, schoenen, sieraden, tassen en accessoires aan te bieden. ,,Zo krijgen mensen geld terug voor gedragen kleding en maken we anderen blij met unieke kleding voor een betaalbare prijs!”

Inbrengen

Wie de kledingkast heeft opgeruimd en merkkleding wil inbrengen kan zich melden bij La Boutique d’ Ermelo. ,,Wij hanteren een minimum van ca. 10 stuks of een tas vol. Alle maten zijn welkom. We zullen de kleding, schoenen of accessoires zo snel mogelijk bekijken en beoordelen. Daarna bepalen we de prijs naar aanleiding van merk, nieuwwaarde en de staat waarin het verkeert,” legt Feenstra uit. ,,En als wij een nieuwe eigenaar voor de kleding hebben gevonden, ontvangt de eigenaar 40% van de verkoopprijs.” Meer informatie www.dezaakvanermelo.nl