'Het begon letterlijk met een veldje violen'

ERMELO – Het Groencentrum Lammert van Nijhuis staat er prachtig bij. Niets wijst op de sluiting die over enkele maanden volgt. Toch heeft ondernemer Van Nijhuis moeten besluiten zijn bedrijf te beëindigen. ,,We maken net de veertig jaar niet vol,” zegt hij met enige weemoed.

Lammert en Marjan van Nijhuis hebben het tuincentrum samen opgebouwd. ,,Ik kwam uit dienst en had altijd al het plan om voor mezelf te beginnen,” vertelt Lammert van Nijhuis. ,,Het begon letterlijk met een veldje viooltjes,” vult zijn vrouw aan. ,,Ik zat in die tijd nog op school en spijbelde om mee naar de veiling te kunnen.” Het echtpaar heeft mooie herinneringen. Toch moeten ze om gezondheidsredenen de zaak sluiten.

Passie

Groencentrum Lammert van Nijhuis is al jaren een begrip in Ermelo en omstreken. ,,We hebben heel veel vaste klanten. Mensen komen vooral ook voor een gedegen advies, onze service en planten van uitstekende kwaliteit.” Het verhaal van Van Nijhuis is een en al passie. Helaas heeft zijn gezondheid hem meermalen in de steek gelaten. ,,Nu is het werk te zwaar geworden,” aldus Lammert van Nijhuis. Het echtpaar vertelt over hun zoon die zelfs zijn baan opzegde om een jaar lang het bedrijf draaiende te houden. ,,Dat was heel bijzonder!” aldus Marjan.

Terugkijken

Inmiddels hebben de vaste medewerkers een andere baan en kunnen Marjan en Lammert van Nijhuis alles gaan afronden. ,,We kijken er nu mooi op terug.” De planten, die er in grote getalen aanwezig zijn, gaan in de uitverkoop. Vanaf 13 september 25% korting, waarvan de eerste twee weken alleen voor de vaste klanten. ,,Daarna is iedereen welkom om te profiteren van de kortingen.” Op 29 november kan men bieden op dat wat er dan nog is overgebleven. www.lammertvannijhuis.nl