Wijnkeuring van de Lage Landen 2021

ERMELO – Bij de prijsuitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021, op zondag 12 september werden drie wijnen van Wijngaard Telgt bekroond met een Bronzen Medaille.

Het gaat om de Telgter Zomer Rood 2019, een frisse rosé, Telgter Wit Cuvéé 2019 en Telgter Rood Regent Barrique 2018. Aan de keuring, die werd gehouden bij het gerenommeerde Weinbauamt in Duitsland, namen vier Nederlandse Wijndomeinen mee. De wijnen werden samen met Belgische en Duitse wijnen blind geproefd. De keurders beoordelen geur, smaak en harmonie van de wijn. De Wijnkeuring van de Lage Landen 2021 kreeg dit keer 294 wijnen van 70 Nederlandse en Vlaamse domeinen ter keuring aangeboden. De prijsuitreiking vond plaats op Kasteel Amerongen.

Wijnschrijver

Zeventien wijnen uit Nederland en België hebben zondag 12 september een gouden medaille ontvangen tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen. Daarnaast behaalden 101 wijnen zilver en 92 wijnen brons, waaronder dus de wijnen van Jan en Henny van den Ham. De medailles werden uitgereikt door wijnschrijver Janna Rijpma-Meppelink.