Cadeauwinkel breidt uit op gloednieuwe locatie

ERMELO - EigenwijZ zijn ze, Machteld van de Kamp en Richard Spiekstra. Tenminste, het duo onderneemt op eigen wijze. De cadeauwinkel met bonbons en thee verhuist namelijk begin volgend jaar naar de overkant van de Stationsstraat. De ondernemers betrekken daar een winkelpand dat momenteel in aanbouw is met een winkeloppervlakte dat ruim twee keer zo groot is.

In augustus 2019 openden Richard Spiekstra en zijn vrouw de deuren van hun cadeauwinkel EigenwijZ. Het was een hele stap want beiden hadden geen ervaring in het ondernemen. Wel hadden ze een hele sterke visie. Ze wilden een winkel met bijzondere thee, koffie en chocolade. En daarmee hadden ze een krachtige formule. Zo sterk dat ze een vervolgstap durven te maken.

 

Het tweetal noemde het een ‘window of opportunity’, een droom die al heel lang sluimerde. Maar de timing was bizar, want een half jaar na de opening kwam de pandemie. ,,Maar voor ons was corona niet verkeerd,” vertelt Spiekstra. ,,Dat klinkt misschien raar, maar mensen wisten ons ineens heel goed te vinden.” De Ermelose ondernemer had het geluk dat hij de winkel niet hoefde te sluiten en dat mensen elkaar extra trakteerden op ‘verwennerij’. ,,Het is gewoon heel goed gegaan,” aldus Spiekstra. ,,Daarom kunnen we deze stap ook maken.”

Inmiddels is de bouw (op de plaats waar bijna vier jaar geleden de viswinkel afbrandde) in volle gang. ,,We kijken uit op de bouw van ons nieuwe pand,” zegt Spiekstra lachend. ,,Leuk hoor! En wij zien het dan ook zeker niet als overlast.” Het belooft een prachtig nieuw pand te worden waarin twee winkels kunnen worden gehuisvest. ,,Onze nieuwe zaak wordt zo’n 300 m2. We krijgen dan ook een horecafunctie zodat we koffie en thee kunnen schenken, met echte bonbons erbij natuurlijk!” Spiekstra heeft allerlei plannen. Projectontwikkelaar Sven Gravendeel denkt enorm met de ondernemers mee. ,,Zo komen er extra stopcontacten als we dat nodig hebben en hebben we straks ook een invalidentoilet.” Het wordt nog een drukke tijd, maar Spiekstra realiseert zich ook dat het zo 2022 is en dat er dan verhuisd moet worden. ,,Kerst is voor ons een belangrijke periode. We hebben eerst de focus daarop. Maar ondertussen zijn we druk met het bedenken wat we hier tegenover willen realiseren.”