Gezondheidsredenen dwingen ondernemer om te stoppen

ERMELO - Per 1 oktober dragen Geert en Jolande Bodewes de sleutels van hun opticien over aan Alex en Lorraine van Marrum. ,,Na bijna 25 jaar nemen we afscheid van onze zaak en onze klanten,” vertelt Geert Bodewes. Gezondheidsredenen hebben hem hiertoe gedwongen.

In september 1997 namen Geert en Jolande Bodewes Rijsemus Optiek over. ,,In die tijd was een bril vooral een noodzakelijk kwaad,” vertelt de opticien. ,,Inmiddels is het echt een accessoire dat er zo mooi mogelijk uit moet zien.” De bril heeft in die jaren een hele verandering doorgemaakt en dat heeft het werk volgens de Ermelose ondernemer ook zeker leuker gemaakt.

Hartinfarct

Bodewes heeft het afgelopen jaar medisch gezien veel te verstouwen gekregen. ,,Ik kreeg tijdens het sporten pijn op mijn borst, maar dacht dat het met het sporten te maken had. Twee weken later kreeg ik het zo benauwd dat ik in het ziekenhuis belandde.” Een hartinfarct volgde en er werden stents geplaatst. Uiteindelijk kreeg de opticien een bypass-operatie. ,,In gesprek met mijn familie heb ik besloten het rustiger aan te gaan doen.” Toch zal Bodewes nog niet geheel verdwijnen uit de branche. ,,Ik hoop andere opticiens te kunnen ondersteunen waar dat nodig is. Maar dan een dag of drie in de week.”

Overname

Het echtpaar Bodewes kwam in contact met Alex en Lorraine van Marrum. Dit duo heeft bijna dertig jaar ervaring in de optiek-branche. Ze zijn sinds 1995 zelfstandig ondernemers. In 2018 verkochten ze hun eigen optiekzaak aan een gerenommeerde optiek-groep. Lorraine werd salesmanager binnen die groep en was zodoende verantwoordelijk voor 19 winkels. Toch kriebelde het zelfstandig ondernemerschap. Met de overname van Geert Eyefashion maakt het echtpaar een mooie volgende stap. Bodewes: ,,Zij gaan met veel passie en liefde voor het vak per 1 oktober door met Geert Eyefashion. Met dezelfde toewijding en service die men van ons gewend is. Op zaterdag 2 oktober heffen de stellen het glas. Het is een moment om afscheid te nemen en tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met Alex en Lorraine van Marrum.