´Elke klant kan binnen een kwartier bij een vestiging zijn´

ERMELO – Zomer 2017 werden de inwoners van Ermelo verblijd met de komst van Hans Anders. Deze landelijk opererende opticienketen had al vestigingen in Putten en Harderwijk, maar een lokale winkel was ook zeer welkom. Het verbaast velen dan ook dat het Ermelose filiaal eind oktober al weer haar deuren gaat sluiten.

,,We kijken altijd kritisch naar onze portfolio,'' vertelt Rian van Koulil, director Brand & Communications van Hans Anders. ,,En er zijn filialen die het wat minder doen en moet je daar dan in blijven investeren. Wij proberen altijd zo efficiënt mogelijk te draaien en kiezen er dan voor te investeren in goed lopende vestigingen. Voor ons is het een belangrijk criterium dat er een vestiging is die voor de klanten binnen vijftien minuten bereikt kan worden. En aangezien er in Putten en Harderwijk goed draaiende vestigingen zijn, kunnen we het filiaal in Ermelo beëindigen. Hans Anders Ermelo aan de Stationsstraat 68 sluit de deuren met ingang van maandag 25 oktober. ,,Maar, Ermelose klanten zijn vanaf die datum welkom bij onze vestigingen in Putten en Harderwijk,´´ aldus Koulil.

Peters Optiek

Opvallend is dat begin van de zomer ook Peters Optiek aan het Raadhuisplein haar deuren sloot. Beide gevallen hebben overigens niets met elkaar te maken. Eigenaar Gerth Peters besloot, mede ingegeven door de coronamaatregelen, eerder met werken te stoppen en beëindigde daarom in juni zijn optiek.