Ondernemers zetten samen de schouders eronder

ERMELO – Een staaltje creativiteit, ondernemerschap en een voorbeeld van samenwerken. Dit zijn de woorden die horen bij het nieuwste initiatief van brasserie De Volksmond en De Zaak van Ermelo. Ondernemers Ruurd Post en Ron van Bruggen bedachten een huiskamersfeer op het winterterras.

Het idee ontstond vorig jaar, maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Maar uitstel zorgde niet voor afstel, maandagmorgen zetten de mannen de schouders eronder. ,,Ho, ho,'' zegt Ron van Bruggen. ,,Het zijn de dames van De Zaak van Ermelo die de styling doen.” Bankjes, kasten, grote en kleine tafels vinden een plek. Op de vloer een tapijt. ,,En alles wat er staat is te koop,” aldus de eigenaar van de kringloopwinkel. Voor De Zaak van Ermelo is het vooral een visitekaartje.

Beleven

Het duurt niet lang voordat mensen plaats nemen op de bank op het winterterras. De zon komt erbij en op deze manier kan iedereen aangenamer buiten zitten. En dat is in deze tijd voor velen een prettig idee. Een vaste gast leest zijn krantje aan de eettafel, bijna net als thuis. ,,Het is weer eens wat anders, leuk toch!” zegt Sandra Uljee, mede-eigenaar van brasserie De Volksmond. Het is wellicht even zoeken naar de nieuwe tafelnummering. Maar qua beleving valt er vooral veel te genieten. Van Bruggen hangt nog wat lampen op. De prijskaartjes moeten er nog aan. ,,En deze week komt ook de nieuwe winterkaart,” besluit Post.