'Wethouder verdient alle credits'

ERMELO - Meer dan twaalf jaar is vastgoedondernemer Bert van den Brink er al mee bezig, maar deze week kreeg hij eindelijk positief bericht. De plannen om een hotel en een evenementenhal op Strand Horst te realiseren zijn, net als de rest van het bestemmingsplan, eindelijk goedgekeurd. De Raad van State heeft alle bezwaren van ongegrond verklaard. Van den Brink is ontzettend blij. ,,Wethouder Hans de Haan heeft zich hier enorm voor ingezet. Hij verdient echt de credits,” aldus Van den Brink.

De Raad van State heeft, na het aanhoren van de partijen, geconcludeerd dat het plan van de gemeente Ermelo zorgvuldig tot stand was gekomen. ,,Het is jammer dat partijen eigenlijk zonder reden bezwaren hebben gemaakt,” zegt een nuchtere Van den Brink. ,,Daardoor heeft het heel veel tijd gekost.” Maar de vastgoedondernemer heeft een hele lange adem. Hij hoopt medio volgend jaar de eerste schop in de grond te zetten voor de bouw van het hotel dat zestig meter hoog mag worden. De gemeente Zeewolde noemt een hotel van dat formaat een 'dissonant’, maar de gemeente Ermelo ziet juist de komst van een hoteltoren als een ‘landmark’, een nieuwe laag in het landschap, dat Strand Horst op de kaart gaat zetten. En dat is wellicht ook van belang als de evenementenhal gerealiseerd wordt. ,,We kunnen dan ook leuke evenementen naar Ermelo halen,” zegt Van den Brink. Hij denkt hierbij allereerst aan sportieve evenementen als een triatlon of een kampioenschap veldrijden. ,,Maar ook lokale evenementen als een Oktoberfest of een muziekfeest kan hier onderdak krijgen. En het voordeel is dat er dan geen tenten hoeven worden opgezet. Ook is men dan af van geluidsoverlast op ’t Weitje.”

Impuls

De gemeente Ermelo heeft de rechter voldoende duidelijk kunnen maken waarom zij het hotel en de evenementenhal wil toestaan. ,,Hans de Haan heeft echt zijn nek uitgestoken,” legt Bert van den Brink uit. Echt plannen maken durfde de Ermelose vastgoedeigenaar tot nu toe niet. ,,Na zoveel jaren wachten, krijg je iets van ‘eerst zien, dan geloven’. Maar nu gaan we kijken naar concrete plannen en kunnen we op zoek naar partners.” Hij wil met zijn projecten een impuls voor Ermelo realiseren. Van den Brink heeft er dan ook alle vertrouwen in dat, ondanks dat horecaondernemers het op dit moment pittig hebben, er genoeg belangstelling zal zijn voor zijn initiatief op Strand Horst. Naast de plannen van Van den Brink kunnen nu ook de initiatieven van coöperatie Gastvrije Randmeren, Pitch en Putt, Paintball, Leisurelands, Telstar Surf, McDonalds, de Jachthaven Strand Horst, Bellini’s en Wok-inn worden uitgevoerd.