Kerstbomen bestellen via ErmeloApp en laten ophalen

ERMELO – De Kerstmarkt, die WerkCentraal zou organiseren op 17 en 18 december is vanwege de Coronamaatregelen afgelast. Daarvoor in de plaats komt er een Kerst Pop-Up op het terrein van de kwekerij van WerkCentraal. De Kerst Pop-Up start op vrijdag 4 december.

De Kerst Pop-Up vind plaats van vrijdag 4 december tot en met vrijdag 24 december. ,,Tijdens de Kerst Pop-Up kunnen er allerlei maatschappelijk verantwoorde artikelen worden gekocht,’’ vertelt activiteitenbegeleidster Jolanda Vlijm. ,,Omdat de Kerstmarkt werd afgelast, vonden we het jammer om helemaal niets te doen. Juist, omdat we het elk jaar drukker krijgen en we anders veel vaste klanten zouden moeten teleurstellen.’’ Het team van Werk Centraal zou van 10 t/m 12 december op de Winterfair van Landleven in het Openluchtmuseum in Arnhem staan. ,,Het is op zich natuurlijk een hele eer dat we hiervoor werden uitgenodigd en we waren al volop bezig met de voorbereidingen. Daarom is de teleurstelling onder de cliëntenmedewerkers natuurlijk erg groot. Ook daarom hebben we voor deze alternatieve Kerstmarkt gekozen.’’ De Kerst Pop-Up is gesitueerd in de koepelkas van Werk Centraal op Landgoed Veldwijk. Vlijm: ,,Uiteraard hanteren we alle Coronamaatregelen, met aparte in- en uitgang, het houden van voldoende afstand en het dragen van mondkapjes.’’

Bezorgen en ophalen

De eerste bestellingen komen al weer binnen: Kerstbomen besteld via de ErmeloApp. ,,Vorig jaar was het een enorm succes, we kregen heel veel bestellingen via de app,’’ vertelt Jaap Vlijm, teamleider Werk Centraal. ,,Dit wordt het derde jaar dat klanten digitaal hun kerstbomen kunnen bestellen en dat gebeurt dan ook al volop. En, steeds meer klanten weten de bestelmogelijkheid van de ErmeloApp te vinden. Het mooie is dat wij een van de weinige Kerstboomleveranciers in Ermelo zijn, die na de Kerst de bomen ook weer ophalen. Dat is een service waar wij in 2019 mee zijn begonnen. En, we zien dat klanten dit heel erg waarderen.’’ De verkoop start vanaf zaterdag 4 december en eindigt op zaterdag 19 december. De mensen van Werk Centraal bezorgen de bomen op 4, 10, 11, 17 en 18 december tussen 09:00 en 12:00 uur. Na de feestdagen worden de bomen op zaterdag 7 januari 2022 van 09:00 -12:00 uur weer opgehaald. Tijdens het afleveren van de kerstboom wordt er direct een afspraak gemaakt over het ophalen. Als de boom klaar staat op de ophaaldag hoeft men er niet eens voor thuis te blijven.

ErmeloApp

Het assortiment kerstbomen is dit jaar iets anders dan vorig jaar. Er zijn vier soorten bomen te koop: Nordmann, gezaagd zonder pot met een hoogte van 150-175 cm, Nordmann in pot met hoogte van 120-140 cm, Picea Omorica in pot met een hoogte van 125-15-5 cm en de Picea Omorica met een hoogte van 150-175 cm. ,,Klanten moeten niet al te lang wachten, met de bestelling,’’ aldus Vlijm. ,,Je ziet, mede vanwege de Corona dat mensen eerder hun huis in Kerstsfeer willen brengen, dus ook de kerstbomen eerder bestellen. Gelukkig is het nog niet zo erg als in Amerika, waar er een tekort aan kerstbomen dreigt, maar eenmaal uitverkocht, kan ik geen nieuwe bomen meer bestellen.’’
Voor wie de ErmeloApp nog niet heeft, kan deze downloaden in de PlayStore (voor Android) of AppStore voor (iPhone). De App heet Ermelo van Nu. Op de App staat naast uitgebreid Ermelo’s nieuws ook een zo compleet mogelijk evenementenoverzicht, een bedrijvengids en de bestelApp. Via deze bestelfunctie kan men bloemen, wijn, beautyproducten van Janzen en dus ook weer kerstbomen bestellen.