'Even opletten'

ERMELO – Lachend staat Marco van Dijk deze dagen weer boven het vet om de lekkerste oliebollen te bakken. Toch is de aanleiding helemaal niet leuk. Liever tapt hij biertjes bij Café De Molenaer, nu met een knipoog Café de Oliebol.

Het idee om oliebollen te bakken en te verkopen ontstond vorig jaar vanwege de Covid-maatregelen en dat sloeg enorm aan. Voor herhaling vatbaar dus. Daarom is deze week de verkoop van oliebollen en appelbeignets weer van start gegaan. Op het terras is de kraam weer feestelijk ingericht.

Positief

Van Dijk roert door het oliebollenbeslag en vertelt over het lastige jaar met lockdowns. Hoe graag had hij er deze maand weer een feest van gemaakt. ,,Maar het is niet anders. De maatregelen hebben ervoor gezorgd dat we om 17.00 uur de deuren moeten sluiten.” Toch probeert hij er een positieve wending aan te geven. Met de verkoop van de oliebollen komen toch veel gasten nog even langs. De horecaondernemer zet de timer, haalt de appelbeignets uit het vet. ,,Even opletten!” zegt hij. Van Dijk wil graag een mooi product afleveren. En hoewel het niet de jaarwisseling wordt die hij voor ogen had, blijft hij positief. ,,We maken er gewoon wat van.”

De kraam is de komende weken geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur. Behalve op Eerste Kerstdag, zaterdag 25 december.