'We want NORE'

ERMELO/ TILBURG - Tessa Meester, ooit begonnen met gitaarles in de achtertuin van Micha Tirion, studeert songwriting aan de Rockacademie in Tilburg. Daar richtte ze onlangs de band NORE op. NORE is een indie pop-rockband van vijf eigenzinnige muziekstudenten. De groep duikt binnenkort de studio in om een EP te maken. ,,En er komt een cd!” vertelt Meester enthousiast. ,,Voor ons is het de manier op dit moment om met iets tastbaars de wereld in te gaan.”

Sinds haar zevende maakt Tessa Meester al muziek. Ook begon ze op jonge leeftijd met het schrijven van songteksten. Ze is eigenzinnig, artistiek en ambitieus en houdt ervan om zich niet op één ding te focussen. Vooral de veelzijdigheid is haar sterke kant. Ondanks corona en de maatregelen die het voor studenten op dit moment niet eenvoudig maken, blijft ze positief. ,,Ik wil vooral kijken naar wat we wél kunnen in plaats van stil te staan bij de optredens die niet door kunnen gaan,” legt ze uit. ,,Juist nu hebben we elkaar opgezocht. Heeft een student fotografie een mooie fotoscoop van de band gemaakt en hebben we hard gewerkt aan een website. Niet voor niets is haar slogan ‘We want NORE’ . Vanuit haar passie voor muziek maken, het tekenen en schrijven komt haar authenticiteit goed naar voren. Ze zingt, maakt cover ontwerpen en zorgt voor haar eigen artwork. Maar natuurlijk zou ze met haar band het liefst optreden in cafeetjes en op poppodia.

Inspiratie

Beroemd hoeft ze niet te worden, maar ze wil wel mooie dingen maken. Om stap voor stap verder te komen, kreeg ze les van Eelke Ankersmit (songwriting) en Tijmen Worrell (piano). Deze Ermeloërs gaven haar een zetje in de goede richting. Natuurlijk wordt ze ook geïnspireerd door grote namen, maar ze wil vooral dichtbij zichzelf blijven. ,,Het liefst zou ik willen lesgeven en optreden, die combinatie lijkt met fijn.” Het leiderschap van NORE deelt ze met een bandlid. Ik ben vooral leider artistieke integriteit,” aldus Tessa Meester vol vertrouwen. Ze zit in haar derde jaar, is gek op Tilburg, maar is met regelmaat nog te vinden in Ermelo.