Advertorial

Agrariërs zijn ruim vertegenwoordigd in onze landelijke omgeving. Hetzelfde geldt binnen het klantenbestand van Onderweegs&De Groot, of kortweg ODG. Binnen het accountantskantoor is daarom het ODG AgroTeam actief, bestaand uit ervaren experts specifiek op het gebied van varkens, rundvee, pluimvee en mechanisatie.

,,De kracht van ODG is onze persoonlijke aanpak. Geen onnodige rapportages of papierwerk, maar een accountant die oprecht geïnteresseerd is en náást de ondernemer staat. We zien de kansen en bedreigingen en denken mee op bedrijfseconomisch niveau. Dat geldt zeker ook voor het AgroTeam.” Aan het woord is Gerjan Smit, agrarisch accountant en partner van het vier vestigingen tellende, lokaal georiënteerde ODG.

Aan de keukentafel

Aan de hand van een praktijksituatie schetst Smit de werkwijze. ,,Een kalverhouder in Gelderland, 60 jaar oud, vindt zijn werk te zwaar worden en besluit het bedrijf te beëindigen. De boer en zijn vrouw hebben de wens om in hun huidige woning te blijven wonen. Hoe pakken ze dit aan, zodat het financieel zo gunstig mogelijk voor hen uitpakt en ze de tijd tot het pensioen goed overbruggen? Op de boerderij aan de keukentafel wordt het plan geschetst, samen met de accountant van ODG. De diverse schuren en stallen van het agrarisch bouwblok zullen de komende jaren worden verhuurd. Daarvoor is er al een geïnteresseerde, namelijk een aannemersbedrijf uit de omgeving. Verder heeft de boer een bestemmingsplanwijziging nodig en ook moeten de stikstofrechten worden verkocht, uiteraard graag voor een marktconforme prijs. ODG kent voor al deze zaken de weg.”

Belasting besparen

Een andere onderscheidende kwaliteit van ODG is de complete dienstverlening. Zo werkt ODG nauw samen met juristen en fiscalisten. ,,Over de opbrengst van de stikstofrechten hebben we fiscaal advies gegeven”, vervolgt de agrarisch expert enthousiast. ,,Het geld is in een lijfrenteproduct met banksparen gestopt. Belasting hierover betalen is pas nodig zodra de boer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De uitkering valt dan in een lager belastingtarief.”

Gratis overstapservice

Overstappen naar ODG doet u in een handomdraai. Als uw partner in ondernemen regelt ODG de overstap, ideaal voor u dus. Kijk op odg-accountants.nl of loop eens binnen bij één van onze kantoren in Barneveld, Lunteren, Ermelo of Hattem.